Secció recomanada per

FIRA A LOS ANGELES

Sony es juga l'E3 a una única carta: els jocs

El fabricant de la Playstation passa de puntetes pel seu projecte de realitat virtual Project Morpheus

3
Es llegeix en minuts

Sony ha deixat aquest dilluns clar que la seva obsessió amb PlayStation és tenir un catàleg de jocs seductor, conscient que són els títols els que ajuden a vendre consoles. Acció, clàssics recuperats, sagues renascudes, supervendes... La companyia japonesa ha anat a la seva conferència prèvia a la fira E3, celebrada al Memorial Sports Arena de Los Angeles, amb 'Uncharted 4: A Thief's End', 'The Last Guardian', el 'remake' de 'Final Fantasy VII', 'Shenmue 3' i 'No Man's Sky' sota el braç.

S'esperava que la seva aposta de realitat virtual Project Morpheus centrés l'esdeveniment, però Sony amb prou feines hi ha passat de puntetes i ha decidit dedicar el gruix de la conferència als videojocs. La majoria de títols presentats sortiran a la venda, com a molt d'hora, el 2016.

Amb la vista fixada especialment en el sector dels jugadors 'hardcore' i més entregats, ha tret a la palestra títols que semblava que havien desaparegut del mapa o havien quedat atrapats en la nostàlgia d'altres temps. És el cas de l'aventura 'The Last Guardian', de Fumito Ueda, autor dels clàssics 'Ico' i 'Shadow of the Colossus'.

L'audiència no s'ha reprimit l'alegria al veure les primeres imatges d'aquest joc protagonitzat per un nen i un gran animal, ja que 'The Last Guardian' ha estat als llimbs durant anys i molts ja es pensaven que no veuria la llum. Ho farà per a PlayStation 4, però no pas abans del 2016.

Una cosa semblant ha passat amb l'anunci de 'Shenmue 3', el joc de rol en món obert que tancarà, després de 14 anys de parèntesi, la trilogia japonesa protagonitzada per un noi que volia venjar la mort del seu pare. El seu creador, Yu Suzuki, ha recorregut a la plataforma de finançament col·lectiu Kickstarter per finançar el projecte, que en unes quantes hores ha recaptat més d'1,2 milions de dòlars. Serà exclusiu per a PlayStation 4 i PC.

APLAUDIMENTS PER A 'FINAL FANTASY' I 'UNCHARTED'

I els més nostàlgics han esclatat d'alegria al saber que hi ha en marxa un 'remake' de 'Final Fantasy 7' que arribarà a PlayStation 4. Molts aplaudiments ha rebut així mateix Nathan Drake, l'aventurer de la saga 'Uncharted', que es tornarà a ficar en problemes --aquesta vegada envoltat de pirates i jungles-- el 2016. Es desconeix, no obstant, quan arribarà 'No Man's Sky', el joc que permet a l'usuari explorar milers de planetes.

Lluny de les sagues de trets i acció s'emmarca 'Dreams', l'últim experiment dels creadors de 'Little Big Planet', que anima a crear i compartir personatges i animacions d'aire surrealista i oníric. També dels estudis de Sony en neix 'Horizon', un videojoc d'acció que presenta un futur en què les ciutats han mort i la natura ha reconquistat la superfície terrestre. En aquest context, una dona haurà d'enfrontar-se a una espècie de dinosaures robotitzats.

En aquest E3, tant Sony com Microsoft han posat els jocs al centre de la seva estratègia: per vendre consoles és essencial disposar d'un nombrós catàleg de títols que convenci a l'hora de triar quina màquina comprar.

TÍTOLS EXCLUSIUS

La primera opció és aconseguir-ho amb jocs desenvolupats per la mateixa companyia, com 'Uncharted' o 'The Last Guardian', però també s'intenta atraure les audiències potencials amb primícies o continguts exclusius de supervendes creats per altres estudis.

Si Microsoft ha aconseguit que la nova aventura de Lara Croft, 'Rise of the Tomb Raider', arribi primer a la seva consola Xbox One, Sony ha fet el mateix amb el 'remake' de l'aclamat 'Final Fantasy 7', 'World of Final Fantasy' i les lluites de 'Street Fighter V'.

A més, la companyia nipona ha anunciat que alguns grans supervendes oferiran continguts exclusius per a PlayStation 4: és el cas d''Assassin's Creed Syndicate', l'expansió de 'Destiny' --anomenada 'The Taken King'--, 'Hitman' i 'Call of Duty: Black Ops III', la nova entrega de la franquícia de videojocs més venuda de la història.

Notícies relacionades

Encara que la realitat virtual serà un dels grans reclams de la fira E3, que comença demà a Los Angeles, Sony ha dedicat escassos minuts de la seva conferència a Project Morpheus. El conseller delegat de Sony Computer Entertainment, Andrew House, ha indicat que els desenvolupadors estan evolucionat per crear experiències realment immersives, si bé encara no s'ha "tocat sostre" amb la realitat virtual.

Tant Project Morpheus com Oculus Rift seran presents en la fira E3 i totes dues arribaran al mercat el 2016, però ara com ara es desconeix quin serà el preu, quina acollida comercial tindran i quina empremta deixaran en l'univers de l'oci interactiu. House ha assegurat que Sony treballa perquè l'experiència de joc de la realitat virtual sigui social i connecti els usuaris en comptes d'aïllar-los.