Secció recomanada per

FIRA A LOS ANGELES

Microsoft impulsa la Xbox One amb els jocs de Xbox 360

La companyia anuncia la compatibilitat de títols entre les seves dues consoles i presenta les ulleres HoloLens a l'E3

Presentació del nou casc de realitat virtual HoloLens, de Microsoft, a la fira E3 de Los Angeles.

Presentació del nou casc de realitat virtual HoloLens, de Microsoft, a la fira E3 de Los Angeles. / EFE / MICHAEL NELSON

3
Es llegeix en minuts

Microsoft ha fet un petit però significatiu pas enrere que marcarà el futur immediat de la seva consola Xbox One, al permetre la compatibilitat dels jocs del seu model anterior, Xbox 360, amb el seu dispositiu d'última generació.

L'anunci, encara que escassament avantguardista, resulta transcendent per al sector del videojoc i està cridat a impulsar comercialment Xbox One, les vendes del qual (10 milions d'unitats) estan lluny de les del seu gran rival, PlayStation 4 (més de 22 milions), que ja oferia aquesta opció.

El responsable de la divisió Xbox a Microsoft, Phil Spencer, ha sigut l'encarregat de donar la notícia a l'auditori Galen Center de Los Angeles (EUA), ple a vessar per a la tradicional presentació de Xbox la vigília de la fira del videojoc E3.

L'assumpte de la incompatibilitat dels jocs era una llosa que pesava sobre Xbox One des del seu debut el novembre del 2013, i els usuaris n'havien donat àmplia constància en missatges dirigits a Microsoft, que, segons ha confirmat Spencer, va començar a treballar l'any passat per trobar una solució.

De cara al pròxim Nadal, ja hi haurà 100 títols de Xbox 360, als quals s'hi sumaran altres centenars en els mesos següents, que es podran disfrutar sense cost a Xbox One, i amb les prestacions d'aquesta consola, els que ja haguessin comprat els jocs per a 360.

D'aquesta manera adquireix més sentit el missatge repetit per Microsoft durant els últims dies, i reiterat avui en diverses ocasions, respecte al fet que aquest any arriba a E3 amb "el millor catàleg de jocs" de la seva història.

NOUS TÍTOLS

La decisió estratègica s'entén millor si es compara la popularitat de Xbox 360 davant la de Xbox One. Fins ara, s'han comercialitzat 80 milions de consoles 360, però només 10 milions de l'últim model. Això indica que molts jugadors que van confiar en el primer dispositiu han considerat que els avantatges del nou no eren suficients per realitzar la inversió en el nou 'hardware' o que eren més els desavantatges.

Resolta la barrera de la migració dels jocs és d'esperar que les vendes de Xbox One s'accelerin en la segona meitat de l'any, en què a més debutaran en exclusiva per a aquesta consola 'Halo 5: Guardians', 'Forza Motorsport 6', 'Rise of the Tomb Raider' i la reedició de 'Gears of War'.

A això s'hi suma un altre incentiu de Microsoft per a usuaris de Xbox One, la plataforma 'Xbox Game Preview', estrenada aquest dilluns i que dóna accés a títols en desenvolupament entre els quals hi ha , inicialment, 'The Long Dark', 'Shelter' i 'Day Z'.

REALITAT AUGMENTADA I NOU COMANDAMENT

Els jocs han relegat a un segon pla la primera demostració de l'ús del sistema de realitat augmentada HoloLens, desvelat al gener i que a l'E3 ha donat mostres del seu potencial amb el joc 'Minecraft'.

A l'escenari del Galen Center, Microsoft ha ensenyat com les seves ulleres permetien a un usuari manejar en diferents superfícies (una paret i una taula) un model tridimensional del món de 'Minecraft', un moment que semblava tret d'una pel·lícula de ciència-ficció, si bé no s'han donat detalls sobre la disponibilitat d'aquesta tecnologia.

Les HoloLens van ser prioritat per a Microsoft, que només va esmentar de passada el seu acord amb Oculus VR conegut la setmana passada per portar Xbox One al terreny de la realitat virtual.

Notícies relacionades

L'empresa sí que traurà al mercat aquest any un comandament nou, més precís i resistent, amb més opcions de control i personalitzable, encara que no n'ha revelat el preu.

El 2016, Xbox One comptarà amb una nova seqüela de 'Gears of War' ('Gears 4'), títol del qual s'ha pogut veure un avançament, així com una franquícia futurista anomenada 'ReCore', 'Dark Souls III' i 'Sea of Thieves', entre altres.

Temes:

Microsoft Xbox