Secció recomanada per

DADES DE L'ÚLTIM TRIMESTRE

Apple bat rècords de beneficis

Les vendes de l'iPhone 6 disparen els ingressos nets del gegant tecnològic fins als 15.856 milions, un increment interanual del 37,8%

En total, la companyia de la poma va comercialitzar 74,5 milions de telèfons a finals del 2014, un 46% més que un any abans

Milers de clients fan cua en una botiga d’Apple a Hangzhou, Xina.

Milers de clients fan cua en una botiga d’Apple a Hangzhou, Xina. / XINA STRINGER NETWORK (REUTERS)

3
Es llegeix en minuts

El gegant tecnològic Apple va tancar el 2014 amb un trimestre rècord gràcies a les vendes dels seus telèfons iPhone, en especial el seu nou dispositiu iPhone 6, que van elevar el seu benefici net fins als 18.024 milions de dòlars, un increment interanual del 37,8%, segons va informar aquest dimarts la companyia.

Entre octubre i desembre, l'empresa va ingressar 74.599 milions de dòlars, un 29,5% més que fa un any, i els seus marges van augmentar un 36,1%.

El conseller delegat, Tim Cook, va qualificar d'històric i increïble el resultat obtingut per Apple, que va superar les expectatives dels inversors financers on les accions de la tecnològica van pujar més d'un 5% en les negociacions realitzades després del final de la jornada d'avui a Wall Street.

ÚLTIMS MODELS

Darrere d'aquests números hi ha la bona acollida dels nous models d'iPhone, l'iPhone 6 i l'iPhone 6 Plus, que després de veure la llum al setembre es van convertir en el producte estrella d'Apple per Nadal.

En total, la companyia de la poma mossegada va comercialitzar 74,5 milions de telèfons durant l'últim trimestre (un 46% més que un any abans) i, encara que Cook no en va donar detalls, sí que va assegurar que l'iPhone 6 va ser el dispositiu "més popular", per sobre de l'iPhone 6 Plus i els anteriors 5S i 5C.

"Ens està anant bé a gairebé tot el món", va indicar l'executiu respecte a les vendes d'iPhone que van atraure un nombre més gran de nous usuaris de "smartphone" que mai, i el percentatge més alt de canvi d'Android al dispositius d'Apple en els últims tres anys, segons les seves dades.

LA XINA I EL BRASIL

La Xina i el Brasil van ser els països on amb més força van créixer les vendes d'aquests telèfons.

Apple va facturar un 57% més per venda d'iPhones en l'últim trimestre que en el mateix període del 2013, i el seu negoci de telèfons va suposar un 68,6% dels seus ingressos totals.

El director financer d'Apple, Luca Maestri, va assenyalar que la volatilitat dels tipus de canvi i la fortalesa del dòlar van restar un 4% d'ingressos durant el trimestre passat, una tendència que continuarà aquest any, va afirmar.

La companyia també va celebrar les vendes d'ordinadors Mac, que van créixer un 9%, i les realitzades a través de les seves plataformes de comerç electrònic, com App Store, que van augmentar un 9% interanual.

CAUEN LES TAULETES

El que no va acompanyar va ser l'iPad. La venda de tauletes (21,4 milions en total) va caure un 18% en termes d'unitats i un 22% interanual en ingressos, una tendència que Cook creu que es mantindrà en el pròxim trimestre.

A llarg termini, va dir l'executiu, l'iPad té un futur "brillant".

El successor de Steve Jobs va insistir que les tauletes d'Apple continuaven sent valorades molt positivament pels usuaris, però no va ocultar que es podria estar produint una "canibalització" de l'iPad per part dels iPhone més grans i els portàtils Mac, aparells que competeixen per una veta de mercat semblant.

Un altre factor enumerat per Cook és el cicle de vida de l'iPad, ja que els usuaris no renoven la seva tauleta amb tanta freqüència com canvien de telèfon, va apuntar.

Apple va obtenir el 40,1% dels seus ingressos entre octubre i desembre al continent americà, principalment als Estats Units, seguit d'Europa, que va suposar un 23% de la facturació per a Apple durant aquest trimestre en què les vendes a la Xina van continuar creixent amb força.

Notícies relacionades

Apple va ingressar en aquest gegant asiàtic 16.144 milions de dòlars, un 21,6% del total trimestral, que va significar un increment d'un 70% respecte al mateix període del 2013.

Cook es va mostrar satisfet amb l'arrencada de la tecnologia de pagament a través de l'iPhone, Apple Pay, i va considerar que el 2015 seria l'any d'aquest sistema, igual que es va mostrar expectant davant el pròxim llançament del rellotge intel·ligent Apple Watch que debutarà a l'abril, segons va confirmar l'executiu.