Secció recomanada per

GEGANT DE REDMOND

Microsoft cau amb força en borsa després de presentar resultats

Les accions de la firma baixen un 10% després d'anunciar que el benefici es redueix un 10% l'últim trimestre

Satya Nadella, conseller delegat de Microsoft.

Satya Nadella, conseller delegat de Microsoft.

1
Es llegeix en minuts

Les accions de Microsoft han començat la sessió borsària amb una caiguda del 10%, després que la firma anunciés la vigília, amb el mercat ja tancat, que el seu benefici va caure un 10,6% durant l'últim trimestre del 2014, fins a situar-se en 5.863 milions de dòlars.

En aquest mateix període, el segon trimestre del seu exercici fiscal 2015, Microsoft va ingressar 26.470 milions de dòlars, un 8% més que un any abans. Pel que fa als beneficis per acció, els títols del gegant del 'software' van reportar als accionistes 0,71 dòlars per títol, un 9% menys que durant el mateix període de l'any anterior.

Els resultats de l'empresa amb seu a Redmond (Washington, EUA) es van correspondre amb exactitud amb el que havien previst la majoria dels analistes, per tant no hi va haver sorpreses. Microsoft va justificar en part els mals resultats per les despeses del pla de reestructuració anunciat per la companyia el juliol del 2014, així com pel cost del procés d'integració de la divisió de telèfons mòbils de Nokia, una operació tancada l'any passat per 7.500 milions de dòlars.

"Microsoft segueix en transformació, estem executant les nostres prioritats estratègiques i estenent el nostre lideratge en la computació al núvol. Estem fent passos ferms en tots els camps del nostre negoci, i específicament amb Windows 10, per fer arribar noves experiències, categories i oportunitats als nostres clients", ha indicat el conseller delegat de la companyia, Satya Nadella.

Notícies relacionades

El 21 de gener, Microsoft va anunciar que la seva nova versió del sistema operatiu Windows, Windows 10, serà gratuïta per als usuaris de Windows 7, 8.1 i Phone 8.1, una mesura amb què busca homogeneïtzar els sistemes de tots els usuaris de Windows.

Per aconseguir aquesta universalitat i facilitar les compatibilitats entre tots els productes de Microsoft, Windows 10 funcionarà amb ordinadors, tauletes, telèfons mòbils i la videoconsola Xbox, i s'erigirà així en el primer sistema operatiu multiplataforma de Microsoft.

Temes:

Microsoft