Secció recomanada per

CURIÓS DESCOBRIMENT

Un estudi afirma que els usuaris d'iPhone són més intel·ligents que els d'Android

Una investigació realitzada per una empresa de publicitat determina que existeix una relació entre el nostre nivell d'estudis i l''smartphone' que utilitzem

Un usuari comprova el seu iPhone, en una imatge d’arxiu.

Un usuari comprova el seu iPhone, en una imatge d’arxiu. / Karly Domb Sadof (AP)

1
Es llegeix en minuts

La xarxa de publicitat Chitika ha elaborat un curiós estudi sestudiobre els 'smartphone' i els seus propietaris. Segons conclou aquesta investigació, els usuaris que utilitzen iPhone són més intel·ligents que els que disposen d'un telèfon Android o de qualsevol altre sistema.

Per arribar a aquesta conclusió, els investigadors han determinat que existeix una relació entre el nostre nivell d'estudis i el terminal que utilitzem. Segons aquest estudi, els que disposen d'un iPhone són, majoritàriament, titulats universitaris, mentre que entre els que usen Android són minoria. 

Notícies relacionades

Segons recull l'estudi: "S'estableix una correlació positiva entre l'ús d'iPhone i dues variables independents; percentatge de població amb batxillerat o estudis superiors i densitat de població". A l'hora de fer el mateix càlcul amb Android que amb iPhone, es van trobar amb més bons percentatges entre els usuaris del mòbil de la 'poma'.

Malgrat les dades que aporta l'estudi, Chitika també ha remarcat l'existència d'altres variables que s'han de tenir en compte. Les dades, recollides als EUA, parlen de dades en nivell d'estudis, cosa que no té per què tenir relació directa amb el nivell d'intel·ligència dels individus. Per una altra banda, de l'elevat preu de les universitats nord-americanes també se'n pot desprendre un cert nivell adquisitiu, necessari per adquirir un 'smartphone' d'alt preu, com l'iPhone.