Secció recomanada per

a la xarxa

Àsia a través d'un Iphone

'Moments in Àsia', l'exitós vídeo d'un viatge filmat íntegrament amb el mòbil a 120fp

La filmació plasma en imatges i sense narrador un periple de 35 dies a través de sis països

Un viatge gravat amb un iPhone. / periodico

2
Es llegeix en minuts
SARA SANDALINAS / Barcelona

El vídeo a càmera lenta d'un viatge a través de sis països de l'Àsia. El projecte s'ha fet realitat a 'Moments in Asia', un muntatge sorprenent d'un aficionat durant un exòtic viatge per sis països asiàtics durant 31 dies i que ha sorprès a les xarxes socials. Tot fet amb un iPhone 5S

Markus Kontiainen és un 'filmmaker' i fotògraf finlandès que s'ha donat a conèixer amb aquest curt d'a penes tres minuts sobre els paratges que va visitar del continent asiàtic. La peculiaritat: la filmació és que està feta amb un iPhone a 120 fps. El vídeo, titulat 'Moments in Asia', recull una selecció d'escenes alentides que ofereixen a l'espectador una visió personal de les ciutats asiàtiques des de Tòquio, Osaka o Kyoto fins a Singapur, Bangkok o Pequín. De teló de fons no ha fet falta cap narració ja que la banda sonora, 'Dorian', d'Agnes Dorian, posa veu a un artístic viatge durant la primavera asiàtica.

El viatge de Kontiainen parteix de Tòquio amb una captivadora imatge de la cruïlla de Shibuya, la més transitat del món, i el reconeixible Skytree que reflecteix a les seves finestres la llum de la capital japonesa. De l'aclaparador pes de la metròpolis, amb més de 30 milions d'habitants, l'espectador s'enfila al tren cap a Nikko amb relaxants imatges de la cascada de Kegon i se submergeix en la naturalesa del Parc Nacional de Nikko, a la prefectura de Tochigi.

Periple viatger

Notícies relacionades

De tornada a la civilització el viatger s'endinsa a Osaka, la tercera ciutat més gran del Japó, on l'artista finlandès posa l'accent en l'anar i venir dels seus habitants. La pròxima parada són els temples d'Ise, a la regió central del país, que estableix el nexe d'unió, constant en el curt, de la naturalesa en contraposició amb l'urbanisme característic del continent. El conjunt de destins que comprèn el curt inclouen les ciutats de Nagoya, Kyoto, un salt a la Xina amb parada a Pequín i una travessia fins a Singapur, Bangkok, Hanoi, Hong Kong fins a la finlandesa Hèlsinki.

El resultat és un espectacular vídeo de menys de cinc minuts que ha rebut més de 45.000 visites en menys d'una setmana. Kontiainen, en el seu compte personal de la plataforma Vimeo, ha explicat així la seva experiència: "Vaig estar 35 dies explorant 11 ciutats del Japó, la Xina i el sud-est d'Àsia per motius laborals. Vaig tenir l'oportunitat de veure llocs nous, conèixer gent i experimentar amb coses que no havia fet mai. Aquest és el meu diari visual del viatge gravat íntegrament amb un iPhone 5s."