Secció recomanada per

El diàleg digital contra les barreres generacionals

Tenim la sort de conèixer persones d'edats diverses que, sense l'existència de les xarxes socials, molt difícilment hauríem tractat

Una senyora gran utilitza l’ordinador.

Una senyora gran utilitza l’ordinador. / www.ffbcn.bcn.cat

1
Es llegeix en minuts

Sí, el temps i les seves circumstàncies van molt de pressa. No fa gaire les persones de certa edat --la franja de la població digitalitzada que superava la quarentena-- obrien comptesa Facebook Twitter per conèixer les activitats dels seus fills o comunicar-se amb familiars més joves. Lentament, aquest segment dels internautes va anar agafant gust a les xarxes socials fins a convertir-se, per exemple, en els reis de Twitter.

Aquesta barreja social a la xarxa ha comportat un dels fenòmens més interessants i que segurament serà matèria d'estudi 

Notícies relacionades

Aquesta barreja social a la xarxa ha suposat un dels fenòmens més interessants i que segurament serà matèria d'estudis, articles i tesis doctorals sociològiques. El diàleg digital està trencant les barreres generacionals. És a dir s'estan desdibuixant els compartiments estancs del passat que s'adapta als individus segons l'edat. Als vint es freqüentava un tipus de locals, passats els trenta les preferències es decantaven cap a ocis més tranquils i més enllà dels cinquanta era probable que la nostàlgia per la joventut passada els portés a sales de festa dedicades al revival. Aquests temps, en gran mesura, ja són història.

S'estan desdibuixant els compartiments estancs del passat en què s'adapten els individus segons l'edat  

Ara mateix ens trobem en un moment en què tenim la sort de coincidir i conèixer persones d'edats diverses amb qui, sense l'existència de les xarxes socials, molt difícilment hauríem tractat. D'aquesta manera, estem constatant que cada vegada més les barreres generacionals es van eliminant. En qüestió de gustos, de preferències, d'opinions o d'emocions les fronteres són exigües. I quan es produeixen visions de la vida enfrontades el diàleg pot acabar convertint-se en enriquidor per a les dues parts. ¿Vol dir que amb això aconseguirem ser més empàtics, permeables als altres i tolerants amb la diferència? És difícil saber-ho, però no podrem dir que no hem tingut l'oportunitat.