Codi de conducta per a usuaris
Decàleg per portar les Google Glass i no semblar un cretí
El buscador publica una guia d'etiqueta per als 'exploradors' que ja utilitzen les ulleres interactives

Una usuària amb un prototip de les Google Glass. /
El gegant d'internet Google ha publicat un codi de conducta per als usuaris de les seves ulleres interactives, els prototips de les qual ja han aixecat les suspicàcies d'alguns sobre si traspassaran els límits de la privacitat de les persones.
Aquest és el decàleg per no ser un cretí amb les Google Glass ('Glasshole'):
No siguis groller o pertorbador: Primer de tot, respecta els altres. Si cal, explica als altres què estàs fent amb les teves ulleres interactives. Allà on no es permeten càmeres ni telèfons, tampoc les ulleres, és clar. Si s'han d'apagar els mòbils, les ulleres també. Si algú s'inquieta molt, Google aconsella oferir-los una demostració del dispositiu.
Assumeix que cridaràs l'atenció: Les Google Glass són un dispositiu nou que crida l'atenció de la gent. Hem de ser realistes, i per això Google aconsella als usuaris que guardin les formes davant les preguntes que la gent els pugui fer sobre les ulleres. Si creus que algú t'interromprà durant alguna cosa que estiguis fent amb les ulleres, deixa-les al coll o a la bossa.
No les portis per fer esports de risc: És evident, però sempre va bé el consell, sobretot si es pensa fer esquí aquàtic o puenting.
Amb moderació: Si s'usen en excés s'acaba tenint un aire així com d'alienígena, una cosa rara respecte a la resta del món. Hi ha coses que és millor fer-les amb pantalles molt més grans.
Intercanvia informació amb altres usuaris: Google va crear el Programa Explorador com un lloc de trobada dels tots els usuaris de les ulleres interactives.
Recorda que sempre pots bloquejar-les: Com qualsevol dispositiu mòbil, les Google Glass es poden bloquejar amb un codi d'accés perquè si es perden o són sostretes ningú pugui disposar de la informació personal de l'usuari. En aquests casos, es pot eliminar la informació de forma remota des de la pàgina MyGlass.
Demana permís: Com amb qualsevol telèfon intel·ligent.
Parla, parla i parla: Amb els comandos de veu, l'usuari té lliures les mans per fer tota mena de tasques mentre veu el món des d'un altre punt de vista.
Notícies relacionadesExplora el teu al voltant: Aprofita les ulleres i busca novetats al teu món circumdant.
Actualment el prototip de les Google Glass (que costen 1.500 dòlars) l'utilitzen una selecció de desenvolupadors que participen en el seu perfeccionament per al llançament per al gran públic en general. El gegant d'internet està ultimant el muntatge de les lents en ulleres 'normals', les correctores i de sol.
- Apagada Red Eléctrica sospita d'una desconnexió massiva de plantes solars abans de l'apagada
- Andrés Iniesta: "No sempre tot és bonic, ni per a mi ni per a ningú"
- Lluita contra el frau Hisenda et vigila: aquesta és la quantitat màxima que pots pagar en efectiu
- Habitatge Gonzalo Bernardos avisa els espanyols: «Els que es vulguin comprar una casa s’han d’afanyar»
- Energia Red Eléctrica ja va alertar al febrer del risc de "desconnexions severes" de llum pel 'boom' de les renovables
- Nova instrucció als registres El Govern aprova una instrucció per fer efectiva la prohibició dels ventres de lloguer
- Successos Un piròman provoca nou incendis en mitja hora a Cambrils i deixa danys en comerços i restaurants
- Conseqüències de l’apagada El Govern té un pla b amb reserves de gasoil per si hi ha una altra apagada
- Entrevista Joan Gabriel Bergas, catedràtic en Enginyeria Elèctrica de la UPC: "Són set 'barcelones' que van caure de cop"
- PRIMER DE MAIG ¿Per què l'1 de maig és el Dia del Treball?