Secció recomanada per

La Policia estudia l'ús de les Google Glass en les patrulles policials

L'eina permetria visualitzar en directe càmeres de seguretat, registrar l'actuació dels agents i accedir a 'Street View'

El director de la Policia Nacional, Ignacio Cosidó, prova les Google Glass. / EFE

El director de la Policia Nacional, Ignacio Cosidó, prova les Google Glass.
Un home amb les Google Glass a la seu de Google a Bèlgica.

/

1
Es llegeix en minuts

La Direcció General de la Policia està explorant l'ús operatiu de les Google Glass en les patrulles policials, en la policia judicial i fins i tot per a la científica, on facilitaria el reconeixement, registre i confronatció de proves en inspeccions oculars.

Entre les possibles utilitats de les Google Glass hi hauria la visualització en directe de les càmeres de seguretat pròximes; la monitorització i el registre de l'actuació de l'agent; accés a 'Street View'; captura d'imatges i vídeos per a reconeixement facial, o informació sobre les unitats comissionades i serveis de suport, ha explicat la Policia Nacional en un comunicat.

A més, podrien integrar sistemes de reconeixement facial, comprovació de dades o intercanvi amb altres patrulles; accés a bases de dades policials sistemes de gestió de vehicles, bases d'antecedents policials, arxius de dades documentals, informació de normativa penal, policial i procedimental, així com protocols d'actuació, entre altres.

Registrar els incidents

Aquesta eina permetria acoblar un dispositiu a les ulleres dels agents per registrar els incidents que passin durant una intervenció i fins i tot la seva visualització directa en altres dependències policials, cosa que repercuteix en un increment de seguretat i integritat per als agents i la possibilitat d'oferir una resposta segons les necessitats de cada situació.

Notícies relacionades

El director de la Policia, Ignacio Cosidó, s'ha interessat pels avantatges operatius i d'investigació que aportaria la incorporació de les Google Glass en el marc del Pla Estratègic de la Policia que pretén la transformació del cos en una verdadera seguretat intel·ligent a través del projecte denominat Policia 3.0.

La Policia ha explicat que aquest projecte està implantant un model de gestió de la seguretat orientat a la qualitat i a l'optimització en l'assignació de recursos humans, materials i econòmics. Aquesta gestió eficient reclama una progressiva adaptació de mitjans materials i infraestructures a les demandes de renovació, adequació i modernització de què disposa el Cos Nacional de Policia, ha subratllat en una nota.