Secció recomanada per

La versió catalana de la Viquipèdia aconsegueix el seu rècord de visites

La Viquipèdia arriba als 45,9 milions de pàgines visitades aquest mes d'octubre

Imatge de la versió catalana de la Viquipèdia.

Imatge de la versió catalana de la Viquipèdia. / VIQUIPÈDIA

1
Es llegeix en minuts
IGNASI FORTUNY / Barcelona

La Viquipèdia, la versió en català de la Viquipèdia, bat per segon mes consecutiu el seu propi rècord de visites. Després que el seu fundador lloés la setmana passada la ViquipèdiaViquipèdia, es confirma el bon moment de la plataforma, segons les dades que recull Amical Wikimedia

Xifres de rècord

Al setembre, les pàgines visitades van arribar als 33,7 milions, xifra que ha augmentat fins als 45,9 milions de visites aquest mes d'octubre passat. Aquesta xifra és quatre vegades més gran que l'obtinguda el febrer del 2008, primer mes en què es van obtenir les dades, en què la Viquipèdia va rebre 10,4 milions de visites.   

Causes del creixement

Notícies relacionades

Aquest creixement és degut a diferents motius, entre ells que Google ha millorat aquest mes la visibilitat en la recerca a la Viquipèdia, fet que ha contribuït que totes les versions de la plataforma pugessin un 37% en visites. Altres de les causes que s'apunten per entendre aquest creixement són la millora en la qualitat dels continguts dels articles en català, i més conscienciació dels usuaris a navegar en català gràcies a diferents campanyes. Aquest últim és un dels motius que apuntava en una conferència recent el seu creador, Jimmy Wales, quan va dir que "als catalans els apassiona la seva llengua".

Perfecta  

La Viquipèdia va ser la primera versió que va aconseguir la qualificació de "perfecta" després de completar amb continguts de qualitat els mil articles bàsics que ha de tenir tota Viquipèdia. Tot això ha fet que la versió catalana de la Viquipèdia, malgrat estar en la posició número 30 de la llista, sigui una de les referents per al mateix fundador.