El fundador de Viquipèdia exalça la versió catalana

Jimmy Wales afirma que la Viquipèdia és una de les més potents en relació amb el nombre de parlants

Jimmy Wales, fundador de la Viquipèdia, en una imatge d’arxiu.

Jimmy Wales, fundador de la Viquipèdia, en una imatge d’arxiu. / Kirsty Wigglesworth (AP)

1
Es llegeix en minuts
PILAR ENÉRIZ / Barcelona

En una recent conferència sobre ciència oberta, celebrada a la Vrije Universiteit de Brussel·les, el nord-americà Jimmy Wales, fundador de la Viquipèdia, ha posat de manifest que la Viquipèdia en català exemplifica a la perfecció que moltes llengües considerades minoritàries tenen no obstant usuaris molt actius: "La Viquipèdia catalana és molt més gran del que un s'imaginaria quant al nombre de persones que parlen català". Des de la perspectiva de Wales la raó està en el fet que "als catalans els apassiona la seva llengua".

La Viquipèdia en català va ser la segona a crear-se el 2001 i en l'actualitat ocupa la 15a posició en nombre d'articles. L'edició en català ha aconseguit el reconeixement de Viquipèdia "perfecta" per tenir 1.000 articles amb contingut de notable qualitat .

EVOLUCIÓ

El 4 de gener del 2007 aquesta Viquipèdia va arribar als 50.000 articles, i va arribar als 100.000 el 18 de gener del 2008. A data de 21 de setembre del 2009 va sobrepassar els 200.000 articles. I actualment ja ha arribat als 400.000. 

Notícies relacionades

Entre les Wikipedia de més de 100.000 articles la versió catalana és la vuitena edició, amb la millor taxa de parlants per article.

El primer article va ser creat el 17 de març del 2001 per un usuari anònim i el primer usuari registrat va ser Cdani, que segons sembla es correspon amb el primer usuari anònim.