Secció recomanada per

Així funciona Espanya per Setmana Santa

El MIT i el BBVA visualitzen en un mapa les transaccions comercials del país en 10 dies

Transaccions financeres a Espanya per Setmana Santa 2011. / periodico

1
Es llegeix en minuts

Centenars de milions de petits pagaments es fan cada dia en milers dedatàfons de tot Espanya. Són pagaments engasolineres, botigues d'alimentació, de roba, bars i restaurants.I aporten la radiografia d'un país per la seva activitat econòmica.

El MIT i elBBVAhan volgut visualitzar aquestes dades en un vídeo que il·lustra el progrés de l'activitat durant la Setmana Santa del 2011. Al llarg de 24 hores, des del dilluns 18 d'abril al dimecres 27 d'abril, la xarxa de sensors reflecteix el tipus de transacció, els imports agrupats per grups, la localització i les hores a què passa.

Notícies relacionades

Les dades estan tractades de manera anònima, segons elCentre d'Innovació del BBVA, responsables del projecte, perquè "l'únic que interessa és la seva capacitat descriptiva de l'activitat a les diferents ciutats i pobles d'Espanya".

Al mapa animat s'hi poden apreciar les principals carreteres d'Espanya a través de les transaccions en estacions de servei el Dimecres Sant a partir de les 15 hores (sobretot les autovies radials), les diferències d'activitat segons els festius, els punts de compres en alimentació davant la previsió de festius, la gran activitat en bars i restaurants al migdia els dies de festa, en comparació amb els dies feiners.