Secció recomanada per

cop al trànsit de continguts

L'FBI tanca Megaupload

La fiscalia acusa l'empresa de descàrrega d'arxius de violar les lleis antipirateria

Una de les pàgines informatives de Megaupload.

Una de les pàgines informatives de Megaupload.

1
Es llegeix en minuts
JOSEP M. BERENGUERAS

Tan sols un dia després de la protesta massiva a internet contra la nova llei antipirateria que es discuteix als EUA, la polèmica SOPA, l'FBI ha tancat la pàgina de descàrrega d'arxius Megauploadi ha detingut set dels seus treballadors, acusant-los de violar les lleis antipirateria.

Segons informaThe Wall Street Journal, després de dos anys d'investigació fiscals federals dels EUA han forçat el tancament d'aquest lloc de descàrrega d'arxius i de Megavídeo, un dels seus subnegocis. Quatre de les detencions s'han produït a Nova Zelanda, mentre que la policia ha registrat la seu de la companyia a Virgínia (EUA) i hi ha confiscat documents, segons l'agència AP.

Notícies relacionades

L'acusació formal assegura que l'activitat de la companyia suposa prop de 500 milions de dòlars en pèrdues per a la indústria per les descàrregues de tota mena de continguts com ara pel·lícules o altres arxius. Megaupload és la 72a web més visitada del món, segons Alexa.

Al desembre, artistes com Will.i.am i Alicia Keys van llançar una cançó i un videoclip en suport a aquesta pàgina web, que manté diversos litigis per suposada violació de la propietat intel·lectual.