Secció recomanada per

AL CONGRÉS

Tres milions de firmes demanen la supressió del cànon digital

Una campanya insta a omplir webs i locals d'esqueles contra la taxa

2
Es llegeix en minuts
EFE
MADRID

La plataforma Todoscontraelcanon.es ha presentat avui davant el Congrés dels Diputats tres milions de firmes per demanar l'eliminació del cànon digital, que també protagonitzarà una campanya que convida els afectats per aquest gravamen a posar esqueles als seus establiments.

El president de l'Associació Espanyola d'Internautes, Víctor Domingo, i el de l'Associació d'Usuaris d'Internet, Miguel Pérez Subías, han explicat als periodistes que ara que s'estudia la reforma de la llei de propietat intel·lectual és "el moment oportú" per reclamar la retirada del cànon.

Un impost que, segons Pérez Subías, "afecta famílies i negocis mitjans i petits", per la qual cosa la seva retirada "pot fer molt en favor de l'economia sostenible i de la cultura".

Informes de Competència

"Estem parlant d'economia sostenible, s'introdueix una llei que podrà tancar pàgines web en quatre dies i es deixa de costat el cànon digital que paguem tots i que, segons els últims informes de la Comissió Nacional de la Competència, es reparteix entre molt poquets", ha asseverat.

Amb la campanyaEl cànon mata la cultura, les associacions d'internet volen sensibilitzar els ciutadans sobre "el que fan els polítics i també els jutges", perquè aquests últims "permeten que sigui una entitat de gestió privada la que decideixi qui pot escoltar la ràdio i quant costa, cosa que ens sembla sorprenent, i a més en un règim de monopoli". "Els polítics no poden passar per alt el clamor social", ha afegit Pérez Subías.

Les esqueles podran ser descarregades des de la pàgina web www.todoscontraelcanon.es, encara que els responsables de la campanya han invitat els internautes que els enviïn les seves versions i esperen veure-les col·locades en restaurants, bars, perruqueries, botigues i altres espais, a més de la xarxa.

Diferents normatives

En l'escrit entregat avui al registre del Congrés es demana, a més de la retirada del cànon digital, que s'elimini del projecte de Llei d'Economia Sostenible -que arribarà en breu a les Corts- la disposició final primera, en què es recullen mesures per a la protecció dels drets d'autor i la propietat intel·lectual a internet.

Notícies relacionades

Se sol·licita així mateix que "no es permeti el cobrament de remuneracions pel simple fet de disposar d'equips de ràdio o televisió en locals, negocis i vehicles", i que "s'eximeixi del pagament de drets de comunicació pública tots aquells actes i activitats que siguin de caràcter benèfic o gratuït".

Aquesta plataforma està promoguda per 32 organitzacions socials, 29 ajuntaments que han aprovat en ple la seva adhesió, a més de gairebé 5.000 col·lectius que agrupen 1,2 milions de persones i 1,1 milions de ciutadans que han donat suport a la iniciativa a títol personal amb la seva firma.