Secció recomanada per

PROGRAMES GRATUÏTS

Linux llança una targeta de crèdit amb Visa per finançar-se

Un percentatge de cada compra anirà destinat a finançar la comunitat de programadors

Model de targeta de la Fundació Linux.

Model de targeta de la Fundació Linux.

1
Es llegeix en minuts
CARMEN JANÉ
BARCELONA

La Fundació Linux, l'organització que manté el desenvolupament del sistema operatiu lliure per tot el món, acaba de llançar una de les iniciatives més curioses que es recorden en el camp de la informàtica: una targeta de crèdit que destinarà part dels guanys a finançar el desenvolupament i el manteniment de programes d'ús lliure.

La iniciativa està desenvolupada amb Visa i el banc nord-americà UMB, ubicat a Kansas City, i de moment no la poden sol·licitar els ciutadans estrangers. La Fundació Linux, que en la pràctica és una ONG, rebrà 50 dòlars (35 euros) per cada alta d'usuari aprovada, i un petit percentatge per cada compra que se'n faci. La quota anual és gratuïta i permet finançar compres a crèdit.

A més, hi ha un programa de punts per compres, que inclou bitllets d'avió i altres beneficis habituals en les targetes de crèdit nord-americans, a més de protecció antirobatoris.

Notícies relacionades

Extensa comunitat de programadors

La Fundació Linux, creada el 2007, manté el nucli del sistema operatiu creat per Linus Torvald i els desenvolupaments dels programes basats en codi obert de programadors i companyies com Fujitsu, Hitachi, HP, IBM, Intel, NEC, Novell i Oracle, a què contribueixen programadors d'arreu del món, la majoria d'ells de manera desinteressada.