1
Es llegeix en minuts
Germán González
Germán González

Periodista.

ver +

Tanques, material d’obra, mobles, pals punxeguts o barres de ferro a les finestres. La Ruïna i el Kubo sembla un únic búnquer, tots dos edificis estan connectats, hores abans del desallotjament previst pels Mossos d’Esquadra per a aquest dijous. I és que els seus ocupants estan esperant als agents tal com diu la pancarta col·locada a la façana de La Ruïna: «Us estem esperant malandrins».

Fonts policials calculen que a dins hi pot haver un centenar de persones disposades a resistir el desallotjament que s’ha d’emprendre per ordre judicial. Per això, el dispositiu policial contempla una resistència hostil que podria passar pel llançament d’objectes contra els agents, pedres, ampolles, extintors, material pirotècnic i pals, a més que alguns ocupants mirin d’evitar la seva sortida encadenant-se a l’edifici, penjant-se a les façanes o amb les mans dins de formigó per retardar la desocupació.

Notícies relacionades

El que està clar és que el desallotjament durarà hores i els màxims responsables policials seguiran la seva evolució des del centre de comandament a la comissaria del carrer de Bolívia. A més, des de l’Ajuntament de Barcelona, que donarà suport als Mossos amb agents de la Guàrdia Urbana i Bombers, es descarta un tall de subministraments per motius de seguretat i si són necessaris en cas d’alguna situació d’emergència.

La plaça de la Bonanova serà escenari d’un desallotjament que apunta a ser dels més violents del moviment okupa a Barcelona, segons fonts policials, per la qual cosa el dispositiu serà ampli i reunirà diverses unitats especialitzades, des de dotacions de la Brigada Mòbil i de les Àrees Regionals de Recursos Operatius (ARRO) a grups, com la canina o grups de subsol, per realitzar el desallotjament amb total seguretat. A més, per primera vegada la policia podria utilitzar la unitat de drons per controlar les entrades als edificis ocupats així com els carrers pròxims.