CRIM DE DIAKINA FOFANA

El van matar i el van llançar a un pou perquè els va voler cobrar 25 euros de carrera en el seu taxi pirata

Els dos sospitosos del crim de Diakina Fofana admeten que el van apunyalar durant una discussió motivada perquè els va semblar cara la carrera amb el seu vehicle sense llicència

El van matar i el van llançar a un pou perquè els va voler cobrar 25 euros de carrera en el seu taxi pirata

LA OPINIÓN

2
Es llegeix en minuts

Els dos individus que es troben a presó provisional per, presumptament, haver matat i llançat a un pou Diakina Fofana han admès que van acabar amb la seva vida durant una discussió motivada perquè els va voler cobrar 25 euros, quan exercia de taxista sense papers, per portar-los de Iecla a Jumilla en el seu vehicle sense llicència, segons indiquen fonts pròximes a la investigació.

Els investigadors van descobrir aviat, abans que es trobés el cos sense vida de l’home, que Diakina Fofana treballava al camp i, a més, es dedicava de vegades a fer de taxista de forma irregular en un vehicle sense llicència per transportar passatgers.

Sempre segons el testimoni dels sospitosos, tots dos (cunyats, hondurenys i de 22 i 23 anys respectivament) es van muntar al vehicle de Fofana perquè els portés d’un municipi a un altre. A l’arribar al seu destí, relaten els subjectes, l’home els hauria demanat una quantitat de diners que ells van considerar excessiva.

Llavors es va desencadenar la baralla, que va anar pujant de to fins al punt que un d’ells va treure una arma blanca i va atacar la víctima, malià de 43 anys d’edat.

«EL VAM PUNXAR SENSE VOLER»

Els subjectes asseguren que no recorden gaire el succés. Sí que saben que la baralla mortal es va produir fora del cotxe de Fofana, a qui, van arribar a dir, l’haurien «punxat sense voler». En un moment donat, després d’estar ja en el punt de mira dels investigadors, els cunyats van arribar a culpar-se mútuament del crim, tot i que van acabar reconeixent que van ser tots dos.

Els joves, que no tenien antecedents penals, van ingressar el 27 d’octubre a la presó de Sangonera, on els van posar a compartir cel·la. 

Després d’atacar Fofana, i veure que era mort, van decidir ocultar el seu cos amb l’objectiu de fer-lo desaparèixer. Van optar per un forat que hi havia en un mas en ruïnes. Professionals del Grup d’Especialistes en Activitats Subaquàtiques (GEAS) de l’Institut Armat van treure el cos, en avançat estat de descomposició, del veí del fons del pou de l’aljub de l’esmentat mas en ruïnes emplaçat en un paratge denominat Término de Arriba, a Jumilla. 

El cotxe amb què suposadament el malià es dedicava a transportar gent va ser trobat, dies després de la desaparició de l’home, aparcat en un carrer on no solia deixar-lo, una cosa que va estranyar els seus amics.

Notícies relacionades

A Fofana, resident a l’Altiplà des de fa més de tres lustres, se’l buscava des de fa més de 50 dies, després que se li perdés la pista poc després de tornar del seu Mali natal, on encara viuen la seva dona i fills i ell hi havia passat unes vacances, després de les quals va tornar a la Regió de Múrcia, per continuar treballant i enviar diners a la seva família. 

Quan se’l va perdre la pista, els seus amics (Fofana no tenia parents en terres murcianes) van demanar ajuda per localitzar-lo, ja que estaven segurs que la seva no era una desaparició voluntària.