En la vista d’avui

Daniel Sancho es declara no culpable de l’assassinat premeditat d’Edwin Arrieta i assegura que va ser un accident

2
Es llegeix en minuts
EFE

L’espanyol Daniel Sancho es va declarar aquest dilluns no culpable de l’assassinat premeditat del cirurgià colombià Edwin Arrieta a Tailàndia, durant una vista al tribunal de l’illa de Samui, van informar a Efe fonts pròximes al cas.

En aquesta vista, Sancho, de 29 anys i en presó provisional des del 7 d’agost, va negar ser culpable de l’assassinat premeditat del colombià a l’illa de Pha-ngan, així com de fer-ne desaparèixer el passaport, dos dels tres càrrecs en contra seu, però es va declarar culpable d’esquarterar i ocultar el cos.

Sancho va assegurar durant la vista que la mort d’Edwin Arrieta es va deure a un accident.

En aquesta vista, Sancho, de 29 anys i en presó provisional des del 7 d’agost, va negar ser culpable de l’assassinat premeditat del colombià a l’illa de Pha-ngan, així com de fer-ne desaparèixer el passaport, dos dels tres càrrecs en contra seu, però es va declarar culpable d’ocultar parts del cos.

Així mateix, el jove espanyol va dir aquest dilluns al jutge que volia prescindir dels serveis de l’advocat d’ofici Krit Sudthanom, que li va ser assignat el 26 d’octubre, quan l’acusat es va personar davant el jutge sense un lletrat particular.

Un nou lletrat

Segons ha dit avui el mateix advocat, Sancho va sol·licitar un nou lletrat, que també serà nomenat pel tribunal.

L’espanyol no tenia advocat a Tailàndia –on només pot ser defensat per un de tailandès– des del 7 de setembre, després que el pare de l’acusat, l’actor espanyol Rodolfo Sancho, prescindís dels serveis d’Anan Chuayprabat per «discrepàncies en la defensa».

Rodolfo Sancho ha sigut present avui en la vista, en la qual el fiscal Jeerawat Sawatdichai va llegir a l’acusat els càrrecs d’assassinat premeditat, ocultació del cos i destrucció de documentació aliena.

També va acudir al jutjat l’advocat tailandès que representa la família d’Edwin Arrieta, després que divendres anunciessin que els familiars de la víctima es personaran en el judici contra Daniel Sancho.

El jove ha comptat avui per primera vegada amb l’assistència d’un intèrpret del tailandès al castellà, tal com va sol·licitar el 26 d’octubre, quan la vista llavors va quedar ajornada fins avui per aquest motiu.

El dia 27 de novembre se celebrarà una nova vista, en la qual tant la fiscalia com la defensa presentaran les seves proves en el procés contra l’espanyol.

Notícies relacionades

Sancho es va declarar culpable de l’assassinat i l’esquarterament del cirurgià colombià, que comporta la pena de mort a Tailàndia, quan va passar a disposició judicial el 7 d’agost, després de la seva confessió dos dies abans a la comissaria de l’illa de Pha-ngan.

Al rebutjar part dels càrrecs, s’inicia un procediment que inclou una nova declaració i examen de proves que culminarà en un judici, que podria celebrar-se entre febrer i abril del 2024, segons va explicar a Efe la fiscalia.