Tribunals

El jurat declara l’exmarit de Lucía Garrido cooperador necessari de l’assassinat de la seva dona a Màlaga

En aquest segon judici pel crim comès el 2008 també es jutjava una altra persona com a autor material dels fets i que també ha sigut declarat culpable

El jurat declara l’exmarit de Lucía Garrido cooperador necessari de l’assassinat de la seva dona a Màlaga

EFE

1
Es llegeix en minuts

Un jurat popular ha declarat aquest dimarts culpables l’exmarit de Lucía Garrido, que va ser trobada sense vida a la piscina de la seva finca a Alhaurín de la Torre (Màlaga), i un altre acusat en relació amb el crim de la dona esdevingut el 2008.

El jurat ha considerat l’exmarit culpable d’un delicte d’assassinat com a cooperador necessari, a l’entendre que «va consentir» el crim i se’n va anar de viatge els dies abans per crear una coartada; i l’altre home pel mateix delicte com a autor material, al situar-lo a la finca després de donar validesa a la seva identificació a través de proves d’ADN d’una clau trobada al lloc dels fets.

Aquest judici va començar el passat 23 d’octubre i s’ha prolongat més de dues setmanes. El magistrat-president del jurat va entregar aquest dilluns passat als membres del Tribunal popular l’objecte de veredicte sobre el qual han deliberat fins ara.

El fiscal i les acusacions particulars, que representen els familiars de la víctima, han vingut mantenint l’acusació contra els dos homes per un delicte d’assassinat, un com a supòsit autor material i en el cas de l’exmarit com suposat cooperador necessari.

Una imatge de la sala on torna a jutjar-se el crim de Lucía Garrido. /

ÁLEX ZEA

El primer judici, fa quatre anys

Notícies relacionades

Aquest és el segon judici que se celebra per l’assassinat de Lucía Garrido; en el primer el 2019 el jurat va declarar no culpable els acusats –llavors eren quatre–. Després, el Tribunal Superior de Justícia d’Andalusia (TSJA) va ordenar celebrar una nova vista oral per a aquests dos processats i va mantenir l’absolució dels altres dos –dos guàrdies civils–.

La dona va ser trobada el 2008 a la piscina de la vivenda en què residia amb la seva filla i en què havia viscut fins dos anys abans l’exparella.