Investigació

Presó provisional per a l’exparella de la dona morta a Cieza (Múrcia)

El detingut està sent investigat per un delicte d’homicidi i un altre de trencament de l’ordre d’allunyament

Presó provisional per a l’exparella de la dona morta a Cieza (Múrcia)
1
Es llegeix en minuts

La jutge del jutjat de Primera Instància i Instrucció número 2 de Cieza (Múrcia) ha acordat l’ingrés a presó provisional, comunicada i sense fiança per a l’exparella de la dona trobada sense vida en un pou de Cieza. El detingut passava aquest matí a disposició de la jutge, investigat per un delicte d’homicidi i un altre delicte de trencament de mesura cautelar. 

La dona finada el va denunciar el 2019 i el jutjat de Violència de Gènere de Cieza havia establert una ordre de protecció i imposat a l’avui detingut la prohibició d’acostament i comunicació. L’agost del 2022, ella va formular una nova denúncia per trencament de la mesura cautelar, per la qual cosa es va obrir un segon procediment contra el detingut i, després de no comparèixer al jutjat, se’n va ordenar la recerca i captura.

Segons es coneix, el maig del 2023 un jutjat Penal de Múrcia el condemnava per maltractaments a una pena de 10 mesos de presó i la prohibició d’aproximació, mantenint vigència de l’ordre de protecció i la mesura cautelar de prohibició d’acostament fins a la fermesa de la resolució.

Dispositiu de recerca

El cadàver de la dona desapareguda a Cieza va ser trobat ahir al voltant de les 18.00 hores en un pou de difícil accés a la mateixa localitat, al costat de l’autovia, segons van confirmar fonts de la Guàrdia Civil. Els efectius del GEAS (Grup Especial d’Activitats Subaquàtiques) han anul·lat el dispositiu de recerca després de la troballa, en la qual han hagut d’intervenir membres especialistes de muntanya.

La víctima, de 35 anys i origen magribí, estava desapareguda des de dimecres passat, quan no va tornar al seu domicili després de sortir a comprar. Va ser el germà de la dona qui en va denunciar la desaparició dijous passat, moment en què es va posar en marxa el dispositiu de recerca.

Notícies relacionades

L’endemà, agents de la Guàrdia Civil van detenir l’exparella de la dona. L’home, també d’origen magribí, comptava amb una ordre d’allunyament per maltractaments i, segons les mateixes fonts, l’hauria trencat a l’enviar diferents missatges amenaçadors a través de WhatsApp fa tot just uns dies a la víctima.

Segons va poder saber ‘La Opinión’, la víctima feia poc temps que vivia a Cieza. Des de primera hora de divendres passat es descartava trobar-la amb vida pel temps transcorregut des que un dels seus germans en va denunciar la desaparició.