Tribunals

Condemnat a 18 anys de presó per assassinar a trets un home a Lloret de Mar el 2012

«L’acusat es va prevaler del fet que la víctima no podia defensar-se de cap manera perquè no portava cap arma, per com de ràpid, inesperat i sorprenent va ser l’atac», dicta la sentència

Condemnat a 18 anys de presó per assassinar a trets un home a Lloret de Mar el 2012
1
Es llegeix en minuts

El Tribunal Suprem ha confirmat la condemna a 18 anys de presó a un home per assassinar-ne a trets un altre en un descampat de Lloret de Mar (Girona) el 2012.

Els fets van passar el 13 de setembre del 2012, entre dos quarts de vuit i les vuit del vespre, en un descampat on havien quedat el condemnat, que va conduir des de València, i la víctima, per resoldre un problema, dos mesos després que l’acusat li hagués donat un cop de puny sense quedar clar el motiu d’aquesta primera agressió.

El condemnat, de nacionalitat armènia, s’hi va presentar amb una pistola i «amb la intenció d’acabar amb la seva vida» o «almenys sent-ne conscient», li va disparar cinc vegades fins que el va matar. El primer tret el va fer quan la víctima estava fugint a peu després de sortir del seu vehicle, després li va disparar dues vegades més mentre corria i el va rematar amb dos trets més quan era a terra.

La sentència, a la qual ha tingut accés Efe, diu que «l’acusat es va prevaler del fet que la víctima no podia defensar-se de cap manera perquè no portava cap arma, per com de ràpid, inesperat i sorprenent va ser l’atac».

Notícies relacionades

L’Audiència de Girona el va condemnar a 18 anys de presó per un delicte d’assassinat i un altre de tinença il·lícita d’armes, una sentència que va ratificar el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

I ara el Suprem confirma la resolució al no considerar convincents les explicacions del condemnat per justificar el viatge des de València per «recollir un llibre de família», que es va trobar al seu domicili. Com tampoc el que va dir per justificar la tornada, ja que en un primer moment va assegurar que se n’havia anat per les amenaces que va rebre per part de persones de nacionalitat russa i ja en el judici va asseverar que ho va fer per evitar que la seva dona sospités de la seva infidelitat.