Delictes sexuals

Detinguts a Espanya tres pederastes fugits dels Estats Units

Les autoritats els buscaven per delictes sexuals contra menors d’edat

2
Es llegeix en minuts

La Guàrdia Civil, en col·laboració amb l’FBI, ha detingut a Madrid, Barcelona i Gran Canària tres pederastes que havien fugit dels Estats Units, on les autoritats els buscaven per delictes sexuals contra menors d’edat, ha informat aquest dimecres l’institut armat.

Un home de 55 anys que va agredir sexualment i va deixar embarassada la seva fillastra de 12, un altre de 71 que distribuïa arxius de contingut sexual infantil i un altre de 23 que comercialitzava el material íntim que li enviava la seva víctima són els tres presumptes delinqüents que ha detingut l’equip de fugits de la justícia de la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil.

El primer d’ells, arrestat a Vecindario (Gran Canària), va violar i va deixar embarassada el 2014 la seva fillastra de 12 anys, amb qui convivia juntament amb la mare i els germans d’aquesta.

Quan la víctima va donar a llum, les proves de l’ADN van confirmar que el nadó era del padrastre, que ja havia fugit dels Estats Units rumb a Espanya quan van intentar detenir-lo.

Abans d’establir-se a l’illa canària, l’home va viatjar a Barcelona i va viure a Benidorm (Alacant).

Per la seva banda, el detingut de 71 anys formava part d’una xarxa criminal dedicada a l’intercanvi d’arxius multimèdia de contingut sexual de menors d’edat que l’FBI va començar a investigar el 2010.

Aquell any, l’agència d’intel·ligència nord-americana va detectar una adreça IP utilitzada per la xarxa criminal esmentada, ubicada als voltants de Miami i de la qual l’ara detingut era usuari.

L’FBI va arribar a arrestar-lo després de registrar la seva vivenda i va trobar al seu ordinador una gran quantitat d’arxius de contingut pedòfil, que l’acusat va manifestar haver descarregat «amb finalitats d’investigació».

Tot i això, una vegada presentat davant el jutge va quedar en llibertat i no va comparèixer en el moment del judici.

L’home havia fugit a Hondures, on va obtenir fins i tot la nacionalitat per evitar la seva extradició. Però, arran d’un avís de l’FBI que havia viatjat recentment a Espanya, els agents de l’UCO l’han localitzat i l’han detingut finalment a Getafe (Madrid), on feia una vida «aparentment normal».

Notícies relacionades

Finalment, el de 23 anys està acusat d’amenaçar i coaccionar una menor a través d’una plataforma de missatgeria per a ‘gamers’ per a la gravació de material pornogràfic que després va vendre en diverses ocasions entre l’octubre del 2022 i el gener d’aquest any.

Fugit del comtat de Kalamazoo (Michigan, EUA), la Guàrdia Civil va esbrinar que el jove estava cursant un màster en Ciència i Tecnologia Quàntica a la Universitat de Barcelona, una informació que va facilitar la seva localització i detenció.