Ofegament

Mor un jove ofegat a València després de perdre’n la pista durant unes hores

Per ara es desconeixen els motius i causes de la mort, tot i que podrien estar relacionades amb un possible ofegament

Mor un jove ofegat a València després de perdre’n la pista durant unes hores
1
Es llegeix en minuts

Un jove de 18 anys ha mort ofegat aquesta tarda al riu Xúquer, al paratge natural de l’Esgoletja, a Sumacàrcer (València). El Consorci Provincial de Bombers va rebre l’avís passat el mig dia de la desaparició d’aquest home en l’entorn natural del riu, on se li havia perdut la pista. Es tracta d’una platja fluvial molt freqüentada els caps de setmana.

Els bombers han mobilitzat el grup de rescat GERA amb un helicòpter V-990 per inspeccionar la zona i portaven un metge a l’equip. A més s’han sumat a la recerca els bombers del parc de Xàtiva i dels voluntaris de Navarrés, a més d’una brigada forestal del consorci i una unitat de bombers forestals de la Generalitat.

Mentrestant, el Centre d’Informació i Coordinació d’Urgències (CICU) ha estat avisat a les 15.20 hores de la tarda que estaven intentant treure de l’aigua un jove inconscient. S’ha mobilitzat un SAMU i un Suport Vital Bàsic, que no han pogut fer-hi res. L’autòpsia judicial revelarà les causes de l’ofegament.

Notícies relacionades

El metge a bord de l’helicòpter ha procedit a les tasques de reanimació, però només ha pogut confirmar que havia perdut la vida. En aquests moments les autoritats han establert un perímetre a la zona i l’han tancat al pas de la gent.

Per ara es desconeixen els motius i causes de la mort, tot i que podrien estar relacionades amb un possible ofegament en aquest entorn freqüentat per milers de visitants els caps de setmana per al bany.