Vídeo

Ferit greu un policia durant un dispositiu per una baralla al carrer a Saragossa

Ferit greu un policia durant un dispositiu per una baralla al carrer a Saragossa
2
Es llegeix en minuts

Un agent de la Brigada de Seguretat Ciutadana de la Prefectura Superior de Policia d’Aragó es troba ingressat a l’hospital Clínic Lozano Blesa per un traumatisme cranioencefàlic sever causat durant un dispositiu establert al carrer Juan Pablo Bonet de Saragossa durant una baralla multitudinària amb bats i pals. Han sigut detingudes dues persones que van participar de la baralla i tres per un delicte de desordres públics per llançar ampolles des d’un pis als agents. Tots ells són de nacionalitat romanesa.

Els fets haurien tingut lloc cap a les 22.00 hores, moment en què la sala del 091 ha rebut diverses trucades alertant d’una baralla multitudinària de joves que anaven armats i que estaven mostrant gran agressivitat. Fins a aquest carrer entre el passeig Sagasta i Fernando el Católico s’hi van traslladar diverses patrulles policials que es van trobar un espai que semblava una batalla campal, i han aconseguit dispersar bona part dels integrant de la baralla. D’altres van decidir pujar al pis on viuen per llançar una pluja d’ampolles. Ha sigut la manera de rebre els agents.

Va ser en aquell moment quan un dels agents, en el moment en què va intentar esquivar una de les ampolles, va ser arrossegat per un Seat Ibiza vermell de manera fortuïta. L’agent va caure a terra inconscient i va ser traslladat en una uvi al centre sanitari.

Davant la gravetat dels fets s’han desplaçat diverses dotacions de la Policia Local, ambulàncies i la Unitat de Prevenció i Reacció (UPR), Grup Operatiu de Resposta (GOR) i el Grup d’Atenció al Ciutadà (GAC) la Prefectura Superior de Policia d’Aragó. En paral·lel, els agents han sol·licitat immediatament una ordre d’entrada i registre al Jutjat d’Instrucció número 3 de Saragossa, en funcions aquest dilluns, i després de ser acceptada per la magistrada han pujat al pis sisè de l’edifici i han arrestat tres individus.

La via ha sigut tallada al trànsit durant una hora.

«N’estem farts, d’ells»

Notícies relacionades

Aquest succés ha sigut la gota que ha fet vessar el got dels veïns del número 15 del cèntric carrer Juan Pablo Bonet. «La convivència amb aquests veïns del sisè és insofrible, estan tot el dia barallant-se», ha assenyalat una veïna que reconeix que n’està «farta». «¿Veus com ho han deixat tot?», ha lamentat una altra mentre assenyalava que hi havia llaunes de cervesa i més d’aquest alcohol vessat pel portal.

Els propietaris d’aquest immoble han destacat a aquest diari que les discussions, els cops i la falta d’educació són un constant de la família i els amics que els visiten. «Només espero una cosa, que això serveixi perquè l’amo del pis els rescindeixi el contracte de lloguer. Ja no podem més», ha afegit un veí, mentre un altre ha qualificat d’«infern» el que s’ha viscut. Tots han preferit no donar el seu nom per por de represàlies.