Segrest

Alliberen un noi segrestat 11 dies a Alacant i Múrcia

Alliberen un noi segrestat 11 dies a Alacant i Múrcia
3
Es llegeix en minuts

La Guàrdia Civil ha alliberat un noi algerià de 27 anys resident a la Vila Joiosa, un municipi de la província d’Alacant, que va estar segrestat durant 11 dies a vivendes de Santa Pola (Alacant) i Iecla (Múrcia). Durant el captiveri gairebé no li donaven menjar i va ser brutalment agredit, fins i tot amb descàrregues elèctriques. La Benemèrita ha detingut cinc persones a Iecla, Cartagena i la Vila Joiosa per aquest segrest extorsionador. Els autors gravaven les pallisses per coaccionar els seus familiars a fi que paguessin un rescat de 350.000 euros pel seu alliberament. .

Segons informa la Benemèrita, un familiar del segrestat havia presentat el 29 de maig una denúncia per la desaparició d’aquesta persona davant la Guàrdia Civil de la Vila Joiosa.

El familiar va explicar que el segrest s’havia produït dos dies abans i que els segrestadors havien contactat amb un altre familiar resident a Algèria, país d’origen de la víctima, per sol·licitar-li un rescat de 350.000 euros pel seu alliberament. La Guàrdia Civil va iniciar immediatament aquesta investigació, en la qual s’ha treballat ininterrompudament fins a aconseguir l’alliberament de la víctima i la detenció dels responsables.

Els investigadors van poder corroborar que, a última hora de la tarda del dia 27 de maig, la víctima va abandonar el seu lloc de feina amb direcció al domicili d’una coneguda on havia quedat a la Vila Joiosa, però no va arribar a presentar-se en aquest lloc.

Una vegada alliberat el noi s’ha pogut esbrinar que en aquest trajecte el segrestat va ser abordat per tres persones encaputxades que el van amenaçar amb una pistola i el van introduir en un turisme, on va ser agredit amb gran violència, i fins i tot li van clavar cops amb un martell.

Els segrestadors van fugir a gran velocitat i inicialment van portar la víctima fins a un pis situat al nucli urbà de Santa Pola. Allà es va mantenir dos dies tancat, sota vigilància permanent i lligat amb brides.

No obstant, els segrestadors van sospitar d’un possible seguiment policial i van optar per traslladar-lo a una casa rural ubicada en un lloc apartat del municipi de Iecla (Múrcia), on també va ser agredit brutalment en diverses ocasions, i fins i tot van fer servir una pistola elèctrica mentre el gravaven per coaccionar la família perquè pagués el seu rescat si volien que fos alliberat. Els segrestadors van amenaçar la família de matar-lo si no pagaven el rescat, extorsió que no van acceptar.

Alliberament

La Guàrdia Civil va localitzar el domicili on podria estar retinguda la víctima i el 7 de juny es va entrar a la casa rural, on va ser localitzat i alliberat el segrestat. La víctima estava amb dues persones que el custodiaven i van ser detingudes.

A continuació van ser detingudes dues persones més vinculades directament al segrest a Cartagena (Múrcia) i dimarts passat va ser capturat un cinquè responsable a la Vila Joiosa.

Els cinc detinguts, d’entre 19 i 28 anys i tots de nacionalitat espanyola, tenen antecedents per robatori amb violència, furt i apropiació indeguda, entre altres delictes. Tots cinc van ingressar a la presó per un delicte de segrest extorsionador després de ser posats a disposició dels jutjats de guàrdia de Iecla, Cartagena i la Vila Joiosa.

La víctima, malgrat les agressions i la falta de menjar, va ser alliberada conscient i caminant pel seu propi peu, tot i que presentant certes lesions.

Denúncia ràpida

Notícies relacionades

Des de la Guàrdia Civil s’incideix en la importància de denunciar fets com aquest ben ràpid, presencialment a la caserna de la Guàrdia Civil més pròxima o trucant per telèfon al 062. «Si un familiar ha sigut segrestat, mantingui la calma, miri de tenir desocupats els telèfons als quals és probable que li truquin i prepari’s per rebre la trucada dels segrestadors; no els porti la contrària, però tampoc accedeixi immediatament a les peticions. Miri de traslladar-los la impossibilitat de fer immediatament el pagament requerit i posi en coneixement dels agents ràpidament les instruccions que ha rebut», expliquen des de la Benemèrita.

La batejada com a «operació Sitdown» ha sigut desenvolupada per la Unitat Orgànica de Policia Judicial de la Comandància d’Alacant, junt amb la Unitat Central Operativa (UCO), comptant també per a la fase d’explotació i alliberament del segrestat i detenció dels segrestadors amb la Unitat Especial d’Intervenció (UEI).