Vídeo | Detinguts per robar 25 motos a Barcelona i vendre-les per 500 euros

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Agents dels Mossos del districte de Sant Martí de Barcelona han detingut dues persones relacionades amb el robatori de 25 motocicletes tipus «enduro» des del mes de març. Els autors utilitzaven sempre una mateixa metodologia delictiva en diverses fases. En un primer moment realitzaven tasques de localització d’unes determinades motocicletes tipus «enduro» aparcades al carrer. Una vegada trobaven la que volien col·locaven un dispositiu de localització que utilitzaven per determinar on el propietari tenia costum d’estacionar-la, ja fos a la via pública o en una plaça d’estacionament tancat.

Quan ja tenien clar on trobar la motocicleta començava la tercera fase que consistia a forçar els accessos d’un aparcament tancat i manipular la motocicleta al seu interior sense que ningú els veiés. Si estava estacionada al carrer forçaven els accessos d’un pàrquing privat pròxim al lloc i la introduïen per manipular-la sense ser vistos i si la tenien localitzada en una plaça d’aparcament tancada, forçaven l’accés i la manipulaven en aquest mateix lloc. Modificaven la centraleta electrònica del vehicle amb un dispositiu electrònic casolà per arrencar-la i emportar-se-la del lloc en marxa.

Venudes en un taller

Posteriorment les tornaven a estacionar a la via pública en llocs poc freqüentats o en aparcaments de motocicletes d’ús públic amb l’objectiu de comprovar si els propietaris tenien instal·lat algun dispositiu de localització GPS i així evitaven posar en perill el taller mecànic en el qual les venien.

Es dona el cas que una motocicleta sostreta que va recuperar el seu propietari va tornar a ser robada pocs dies després.

Finalment les motos que comprovaven que no eren recuperades pel seu propietari, les conduïen fins a Vic on les venien per una quantitat de diners pròxima als 500 euros. Una vegada al taller les dues persones que les compraven les desmantellaven per revendre les peces i en alguns casos enviaven la motocicleta sencera a algun país estranger en el qual les venien.

Notícies relacionades

Com a resultat de la investigació els agents de la unitat d’Investigació de Sant Martí van detenir dues persones a Barcelona pel robatori de 25 motocicletes i dues més a Vic pel delicte de receptació d’aquests vehicles. A més es van realitzar dues entrades judicials a domicilis i una en un magatzem, totes a Vic, on es van recuperar nou de les motocicletes sostretes.

Després de passar a disposició judicial dissabte els detinguts van quedar en llibertat amb càrrecs.