Penitenciària

Batalla campal amb punxes en una presó a Múrcia amb dos funcionaris ferits

Batalla campal amb punxes en una presó a Múrcia amb dos funcionaris ferits
1
Es llegeix en minuts

La presó de Sangonera, a Múrcia, ha sigut escenari d’una «autèntica batalla campal» amb punxes i escombres trencades, van afirmar funcionaris de presons.

Els fets van tenir lloc cap a la una del migdia d’aquest dilluns, al mòdul 3 de la presó de Sangonera. En la baralla, que es va produir al pati, es van veure implicades unes cinquanta persones de dues bandes rivals. 

Es va saldar amb dos funcionaris ferits: un d’ells va rebre puntades de peu i a l’altre li van trepitjar la mà quan mirava de mediar en la baralla, apunten les mateixes fonts. No ha transcendit encara quants interns han resultat lesionats. 

Quan la baralla es va anar calmant, els presos van ser pujats a les cel·les, molts d’ells sense menjar. Fins i tot dins de les cel·les, els reclusos van continuar increpant-se i amenaçant-se. L’incident es va saldar amb una dotzena d’interns enviats a aïllament.

Quant a les punxes fetes servir, els reus les haurien fabricat amb pals d’escombra partits i raspalls de dents afilats.

Notícies relacionades

Des de Tu Abandono Me Puede Matar (TAMPM) van explicar que els fets obeeixen a raons «culturals, entre musulmans i cristians» i reiteren que falten mitjans: que urgeixen més treballadors en els penals i més seguretat, tant per a empleats com per als presos.

Des de l’esmentat col·lectiu van posar l’accent en què a Sangonera hi ha actualment un mòdul tancat per obres, amb el que això comporta per als dos que queden, mentre van sentenciar que Interior no porta a terme una adequada classificació dels reclusos. També van remarcar que els interns no respecten l’autoritat dels funcionaris de presons.