Investigació

Presó per al professor detingut per la desaparició de la menor d’Albacete

Presó per al professor detingut per la desaparició de la menor d’Albacete
1
Es llegeix en minuts

El Jutjat de Primera Instància i Instrucció 4 de Segòvia ha acordat l’ingrés a presó provisional, comunicada i sense fiança del professor universitari que va ser aturat dijous passat a el Espinar (Segòvia), com a suposat responsable de la desaparició d’una adolescent de 14 anys a Albacete.

El Tribunal Superior de Justícia de Castella i Lleó ha detallat en un comunicat que aquest home està sent investigat com a suposat responsable de delictes d’agressió sexual a una menor de 16 anys, corrupció de menors i contacte per internet amb menor de 16 anys per tal de mantenir relacions sexuals.

Després d’aquesta resolució, el jutjat de Segòvia, que va actuar en funcions de guàrdia, s’ha inhibit del cas perquè recaigui en l’òrgan judicial competent d’Albacete.

La Fiscalia de Castella-la Manxa investigarà l’origen de les revelacions que es van difondre en un programa de televisió nacional el passat 31 de maig sobre la localització d’aquesta adolescent que havia desaparegut d’Albacete i que va ser localitzada dijous.

En un comunicat, la Fiscalia ha explicat que les informacions que es van donar en aquest programa, dimecres 31 a la tarda, van posar «en greu risc» el final de les investigacions ja que van poder ajudar els delinqüents sobre les indagacions mantingudes.

Malgrat això, la recerca va acabar de forma «satisfactòria», amb la localització de la menor i la detenció d’una persona, ha explicat la Fiscalia.

«Donada la gravetat dels fets, i al poder ser constitutius d’infracció penal», la Fiscalia Provincial d’Albacete ha pres la decisió, que comparteix la Fiscalia de Castella-la Manxa, d’incoar diligències per investigar l’origen de les revelacions que es van abocar al programa.

Notícies relacionades

Els pares de la menor van acudir al programa per parlar sobre la desaparició de la seva filla dissabte 27 de maig i allà van conèixer que la seva filla havia arribat a Madrid acompanyada per un home, entre altres dades.

Els pares van denunciar la desaparició de la seva filla el mateix dissabte a la nit, després que cap a les 15.30 hores hagués marxat suposadament a fer un treball de classe amb unes amigues.