INVESTIGACIÓ

La Policia deté els ultres que van penjar un ninot de Vinícius en un pont de Madrid

Van comprar una nina inflable i li van posar la samarreta del jugador del Reial Madrid. Després, el van penjar des d’un pont abans del partit contra l’Atlètic de Madrid del 26 de gener passat

  • Els experts parlen del cas Vinícius: «Espanya no és racista, però sí que té comportaments racistes»

  • Comunicat de Vinícius: «Espanya és un país racista»

  • Estupor per l’aparició d’un ninot amb la samarreta de Vinícius penjat d’un pont de Madrid

1
Es llegeix en minuts
Luis Rendueles
Luis Rendueles

Redactor

Especialista en sucesos, investigació

ver +

La Policia Nacional ha detingut els quatre joves que van penjar d’un pont de Madrid una nina inflable amb la samarreta i el nom de Vinícius Júnior, el futbolista brasiler del Reial Madrid, el 26 de gener passat. Tots quatre, segons ha sabut CAS OBERT, canal d’investigació i successos de Prensa Ibérica, han sigut detinguts a primera hora d’aquest matí per agents de la Brigada Provincial d’Informació, encarregada de les investigacions.

La investigació va partir de la nina inflable, que va ser comprada a un preu d’uns 30 euros. Les anàlisis de Policia Científica van permetre recuperar deu empremtes, de les quals set no van ser vàlides i tres corresponien a persones no fitxades anteriorment. Els investigadors van seguir els passos de les 58 sex shops virtuals i de totes les botigues físiques de Madrid que venen aquest tipus de nines.

Frente Atlético

A més de la via de la nina inflable, la policia es va centrar a recuperar imatges de càmeres de seguretat i els registres de les antenes telefòniques pròximes al pont d’Ifema, on va ser penjat el ninot. També es va repassar vells coneguts del Frente Atlético, el grup ultra de l’Atlètic de Madrid. Aquella tarda s’enfrontaven els dos equips i la pancarta col·locada al costat del ninot que representava Vinícius deia: «Madrid odia el Reial», un dels lemes del Frente Atlético.

Notícies relacionades

Finalment, les investigacions van conduir a tres integrants del Frente Atlético i a un quart company seu, aquest últim desconegut fins ara per a la policia, que són els detinguts en l’operació d’avui. Estan acusats d’un delicte d’odi. Els policies van recuperar indicis, com una fotografia pujada a les xarxes socials, que han conduït a la seva detenció. Els detinguts tenen entre 19 i 25 anys i un d’ells, el presumpte capitost, té antecedents per un delicte de lesions.

La Fiscalia de València ha obert, a més, una investigació per determinar si els insults racistes proferits a Vinícius durant el partit de futbol disputat diumenge a l’estadi de Mestalla entre el València i el Reial Madrid constitueixen un altre delicte d’odi.