Crim a Osona

Detingut l’autor de la mort a trets d’un noi de 15 anys a Sant Hipòlit de Voltregà

L’home, d’uns 40 anys, ha sigut arrestat vuit hores després del crim desarmat i en un polígon pròxim a la sev feina

  • Commoció a Sant Hipòlit de Voltregà, on el detingut té fama de persona «conflictiva i problemàtica»

Detingut l’autor de la mort a trets d’un noi de 15 anys a Sant Hipòlit de Voltregà

Mar Martí/ACN

2
Es llegeix en minuts
Guillem Sánchez
Guillem Sánchez

Periodista

Especialista en Successos, tribunals, assumptes policials i de cossos d'emergències

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Els Mossos d’Esquadra han detingut un home d’uns 40 anys responsable de l’assassinat a trets d’un noi de 15 anys aquesta nit a Sant Hipòlit de Voltregà (Osona, Barcelona). Segons les fonts consultades per EL PERIÓDICO, es tracta d’un veí del municipi amb antecedents que ha fugit cap a un bosc pròxim a la població després de barallar-se amb la víctima i que té la cara ensangonada, segons alguns testimonis han aclarit a la policia.

Els agents l’han localitzat vuit hores després del crim en un polígon pròxim al seu lloc de treball i l’han pogut detenir. El Daniel s’havia desfet de l’arma del crim i al ser abordat pels agents no portava cap pistola a sobre. L’arrest s’ha produït «sense cap acte de violència», segons han informat els Mossos, que han traslladat l’home a comissaria. Els investigadors encara desconeixen el motiu que ha originat la baralla.

Els mediadors de la Unitat Central de Segrestos i Extorsions dels Mossos havien contactat amb l’entorn de l’agressor per aconseguir que parlessin amb ell i el convencessin perquè s’entregués. El Daniel estava «més o menys localitzat» però continuava amagat i cap trucada de la família ha aconseguit que canviés d’opinió. L’home no s’ha entregat però finalment ha sigut arrestat al polígon.

Homicidi de matinada

L’avís de l’homicidi s’ha rebut a les cinc de la matinada: la víctima, menor d’edat i també veí de la localitat, ha sigut trobada en ple carrer. Presentava ferides compatibles amb arma de foc, tal com ha avançat la periodista Anna Punsí i ha confirmat EL PERIÓDICO. Segons les primeres informacions, que han de ser contrastades amb un examen forense molt més exhaustiu i fiable que es portarà a terme en les pròximes hores, el cos presenta dos orificis de bala.

La policia catalana, després de l’avís, ha activat un dispositiu de recerca del sospitós per la zona boscosa cap on ha fugit amb l’objectiu d’ocultar-se. Els agents anaven rere la pista d’un home de 40 anys, el rostre del qual ha circulat pels efectius de guàrdia i que també publica aquest diari, i que presenta algunes lesions a la cara a causa de l’enfrontament que suposadament ha mantingut amb la víctima, 25 anys menor que ell.

Han participat en el dispositiu de recerca diverses patrulles i també l’helicòpter i la unitat de drons. Així mateix, s’han desplegat dues dotacions d’antiavalots per mirar d’acordonar el perímetre on es trobaria l’home. Al capdavant de l’operació hi ha el Grup Especial d’Intervenció (GEI), la unitat d’elit especialitzada a neutralitzar persones armades.

Investigació

Notícies relacionades

L’Àrea d’Investigació Criminal (AIC) s’ha fet càrrec d’unes indagacions que acaben de començar per intentar comprendre què ha passat. La principal hipòtesi és que es tracta d’una baralla que haurien mantingut l’agressor i la víctima. Un baralla que ha acabat de la pitjor manera, amb l’agressor obrint foc contra el menor, a qui ha matat, i després ha fugit del lloc dels fets a peu. Els Mossos saben qui estan buscant gràcies a la col·laboració de testimonis i ciutadans.

La víctima ha sigut localitzada a la via pública a les cinc tocades d’aquesta matinada. Els testimonis han trucat al 112 i s’hi han desplaçat tant agents dels Mossos com del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM). Els sanitaris han atès el menor, però no han pogut salvar-li la vida i han certificat la seva defunció.