Feminicidi

Anne Marie, onzena víctima mortal per violència de gènere del 2023

La víctima, que tenia 63 anys, va ser assassinada presumptament pel seu marit al seu domicili d’Oriola (Alacant)

Anne Marie, onzena víctima mortal per violència de gènere del 2023
1
Es llegeix en minuts

L’Anne Marie tenia 63 anys. Era britànica, però vivia a Oriola (Alacant) des de fa uns anys. Diumenge passat, la seva parella va acabar presumptament amb la seva vida a ganivetades.

La Delegació del Govern contra la Violència ha confirmat aquest dilluns la naturalesa masclista del crim, el número 11 del 2023 i el 1.195 des que van començar a elaborar-se les estadístiques el 2003.

Segons la Delegació, no constaven denúncies prèvies per maltractament contra el presumpte agressor, un home de 69 anys que va ser detingut quan intentava fugir de l’escena del crim.

Notícies relacionades

Malgrat que la víctima no havia denunciat l’agressor, la delegada del Govern al País Valencià, Pilar Bernabé, va precisar que l’home apareixia en el sistema VioGén per un cas que es va obrir d’ofici per la Guàrdia Civil el 2019. No obstant, al no presentar-se denúncia, va quedar inactiu l’any següent.

La secretària d’Estat d’Igualtat i contra la Violència de Gènere, Ángela Rodríguez, ha remarcat que «és imprescindible continuar treballant perquè no n’hi hagi ni una menys» perquè «hi va la vida».

El 016 atén les víctimes de totes les violències contra les dones. És un telèfon gratuït i confidencial que dona servei en 53 idiomes i no deixa rastre a la factura. També s’ofereix informació a través del correu electrònic 016-online@igualdad.gob.es i assessorament i atenció psicosocial mitjançant el número de Whatsapp 600.000.016. A més, els menors poden dirigir-se al telèfon d’ANAR  900.202.010.

Les víctimes de maltractament sordes, amb discapacitat auditiva, cegues o sordcegues poden trucar al 016 amb 900.116.016, SVisual, ALBA, Telesor, ATENPRO i l’‘app’ PorMí. Tots els recursos contra la violència de gènere.