Cas en revisió

Una conductora denuncia «l’abús» d’uns mossos que la van multar quatre vegades en 19 minuts

  • La policia catalana està revisant el cas però afirma que les sancions eren pertinents i que la dona va faltar al respecte als agents

Una conductora denuncia «l’abús» d’uns mossos que la van multar quatre vegades en 19 minuts
4
Es llegeix en minuts
Guillem Sánchez
Guillem Sánchez

Periodista

Especialista en Successos, tribunals, assumptes policials i de cossos d'emergències

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La Noemí conduïa dilluns gairebé a mitjanit per l’autopista C-58 en direcció a Terrassa. Resideix en aquest municipi i tornava a casa després d’assistir a una obra de teatre a Barcelona. «Vaig avançar una furgoneta que circulava pel carril de la dreta i després, com que no hi havia trànsit, estava cansada i em sentia més segura, em vaig quedar al carril central», explica en declaracions a EL PERIÓDICO. 

Un vehicle de la Divisió de Trànsit dels Mossos d’Esquadra va avançar el cotxe de la Noemí amb els llums encesos, es va posar davant ella i la va comminar a aturar-se en un lateral de l’autopista. Va baixar un agent i li va comunicar que procedia a multar-la: «estava entorpint el trànsit al circular pel carril del centre». «Però si no hi ha ningú», va respondre la Noemí. I va afegir: «realment teniu poca feina». La Noemí afirma que el policia va dir: «Sí, tenim poca feina però també tenim ordre d’aturar tots els que circulen pel carril del centre». 

La dona va agafar la multa, impresa a les 23.52 hores i per un import de 200 euros, i es va reincorporar a l’autopista. De seguida, es va trobar un cotxe circulant pel carril de la dreta. El va avançar. I després de fer-ho, de nou, va ser interceptada pel mateix vehicle de Trànsit dels Mossos, que la va obligar a aturar-se a l’andana. 

Dues multes més

«Del cotxe policial va baixar l’agent que anava de copilot. Embogit. Cridant. Va obrir la meva porta i em va preguntar si volia matar-los», recorda la Noemí, que continua sense comprendre què va passar, i sospita que no va agradar als agents el comentari que va deixar anar després de la primera sanció sobre la «poca feina» que tenien. «Estava molt enfadat. Jo flipava. Em va demanar el carnet, i va tancar la porta, crec que li va donar una puntada de peu», afegeix. Després, va tornar al cotxe. «Em vaig quedar esperant al meu cotxe».

Durant aquells minuts, que presumiblement els agents van invertir a comprovar les seves dades, la Noemí es va posar cada vegada més nerviosa. «Vaig començar a fer-los senyals des del meu cotxe però no em responien. Com que no m’atrevia a baixar, em feia por, vaig engegar el cotxe i em vaig posar a la seva altura, al costat del seu vehicle. Els vaig indicar amb gestos que marxaria. Tampoc em van respondre. Vaig accelerar una mica i llavors ells van engegar de cop el seu vehicle i el van creuar davant meu per tallar-me la marxa». 

Segons la Noemí, van baixar els dos agents enfurismats. Cridant que estava «boja» i que anava «beguda» o «drogada». «Em van ordenar apagar el motor i els llums i em van fer un test d’alcoholèmia: el resultat va ser zero, zero», explica. Els policies li van entregar dues multes més, i li van dir que podia marxar. Una sanció era per conducció negligent i l’altra, per desobeir ordres d’agents de l’autoritat en servei de regulació del trànsit. Totes dues van ser impreses a les 00.01 hores i a les 00.05 hores. 200 euros cada una i la segona, a més, implicava la retirada de quatre punts del carnet

La quarta multa

Després d’aquell incident, i abans de reprendre la circulació, la Noemí els va dir: «Ja us val, esteu abusant». Va arrencar el cotxe i «molt nerviosa» va tornar a la via. Al cap de pocs minuts, van tornar a encendre’s els llums blaus del cotxe policial. I els mateixos agents li van ordenar que s’aturés al voral, una altra vegada. Li van comunicar que llavors estava conduint amb els llums posteriors apagats. Van imprimir una quarta multa, de 200 euros, a les 00.11 hores. La Noemí els va dir que tenien raó però que es devia al fet que no havia encès els llums posteriors pels nervis que sentia. Els agents, sempre segons la dona, van afegir que aviat rebria una cinquena multa per haver-se incorporat a l’autopista sense l’intermitent. La Noemí va advertir que no es quedaria «callada» i que faria saber al seu responsable com l’havien tractat. Els agents, afirma la Noemí, li van respondre que havien buscat el seu nom a Google i que sabien que era una empresària «amb males crítiques».

Notícies relacionades

«Vaig agafar la primera sortida de l’autopista que vaig poder perquè estic segura que haurien tornat a parar-me. Aquella nit no vaig poder dormir i continuo molt nerviosa. Va ser violent. Ara no m’atreveixo a agafar el cotxe. Són servidors que t’haurien d’ajudar i amb mi van fer el contrari, va ser perillós que m’obliguessin a parar-me quatre vegades a l’autopista i també va ser perillós que acabés conduint en l’estat de nervis que em van provocar», assegura. Entre la primera sanció i l’última van passar 19 minuts. En total, les multes sumen 800 euros i quatre punts. A l’espera de la cinquena sanció que els agents van assegurar que rebrà també. La Noemí diu que denunciarà formalment aquests fets. 

Cas en revisió

Els Mossos d’Esquadra, per la seva banda, després que la Noemí fes públic el seu cas a les xarxes socials, es troben actualment recollint informació i revisaran l’esdevingut. Però, a través d’un portaveu, afirmen que les quatre sancions de trànsit són pertinents i que, a més, els policies implicats han denunciat la conductora per faltes de respecte a agents de l’autoritat. Tals faltes de respecte, segons la versió policial, serien insults i gestos.