Investigació policial

Els cinc intoxicats a la sauna gai de Barcelona rebutgen col·laborar amb els Mossos

  • Tots cinc es troben fora de perill i la policia catalana creu que es tracta d’un cas de consum voluntari de drogues

Els cinc intoxicats a la sauna gai de Barcelona rebutgen col·laborar amb els Mossos

Google Maps

1
Es llegeix en minuts
Guillem Sánchez
Guillem Sánchez

Periodista

Especialista en Successos, tribunals, assumptes policials i de cossos d'emergències

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Cap dels cinc homes que van resultar intoxicats en una sauna gai de l’Eixample de Barcelona ha volgut col·laborar amb els Mossos d’Esquadra, segons les fonts consultades per EL PERIÓDICO. Cap d’ells ha volgut tampoc presentar una denúncia. Els investigadors de la policia catalana, en conseqüència, estan pendents únicament de prendre declaració al responsable de l’establiment abans de donar el cas per tancat.

La principal hipòtesi del que va passar és que els cinc homes van consumir droga per la seva pròpia voluntat i van patir una sobredosi. Tots cinc es troben fora de perill i la vida de cap d’ells va córrer perill, malgrat la gravetat de la intoxicació, remarquen les mateixes fonts.

Els fets van passar a la matinada d’aquest diumenge. Diversos clients d’aquesta sauna, que obre durant les 24 hores dels set dies de la setmana, van haver de ser atesos pel Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM). Almenys un va requerir intubació durant el seu trasllat a l’hospital. Els pacients més preocupants van ser atesos a l’Hospital Clínic i a l’Hospital de Sant Pau i els altres tres van ser derivats a l’Hospital del Mar i a l’Hospital del Sagrat Cor. Es tracta d’homes d’entre 30 i 50 anys. Alguns són turistes estrangers però entre els afectats també hi ha homes de nacionalitat espanyola.

Notícies relacionades

Els Mossos van obrir una investigació per aclarir el succés i per descartar que no haguessin sigut víctimes d’una intoxicació deliberada. Però transcorregudes més de 24 hores, i quan ja ha sigut possible parlar amb els homes afectats, han descartat aquesta possibilitat. Cap d’ells ha volgut col·laborar amb els agents ni presentar una denúncia. Per aquest motiu, els Mossos, que esperen que els resultats de les analítiques que s’han practicat puguin posar més llum sobre el tipus de substància que va provocar aquest malestar, ho tracten com un cas de consum voluntari de drogues.

La Sauna Gay Casanova és un lloc de trobada per a homes homosexuals a la qual també acudeixen alguns gigolós. Un treballador sexual va ser jutjat recentment per retenir en contra de la seva voluntat un turista americà durant 24 hores, a qui va intimidar per treure-li 1.800 euros. Segrestador i víctima s’havien conegut en aquesta sauna.