‘Ressaca a Barcelona’

Judici a un gigoló per robar i retenir un turista drogat durant 24 hores

  • La víctima ha denunciat que va ser retingut il·legalment durant un dia i que va ser intimidat perquè entregués 1.800 euros i comprés tabac i paelles

Judici a un gigoló per robar i retenir un turista drogat durant 24 hores

Epi_rc_es

5
Es llegeix en minuts
Guillem Sánchez
Guillem Sánchez

Periodista

Especialista en Successos, tribunals, assumptes policials i de cossos d'emergències

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Posats a escollir un nom fals per al turista nord-americà que va tenir la pitjor de les gresques a Barcelona, que sigui Phil, com es diu el protagonista de la pel·lícula ‘Ressaca a Las Vegas’. Aquest dilluns a l’Audiència de Barcelona s’ha celebrat un judici contra l’Alejandro, un gigoló que afronta sis anys de presó per robar i detenir il·legalment el Phil el gener del 2020.

El Phil va aterrar a Barcelona el 8 de gener del 2020, es va allotjar a l’hotel Alexandra de l’Eixample i va sortir a menjar-se la nit barcelonina. «Quan vaig a ciutats noves busco llocs d’ambient gai», se l’ha escoltat explicar aquest matí a la sala quan ha sonat una gravació que se li va prendre just després de denunciar els fets i just abans de volar de tornada als Estats Units amb poques ganes de trepitjar de nou Espanya. 

Es va aventurar a la Sauna Gay Casanova. «No vaig tenir gaire sort», ha dit el Phil des de la gravació. Aquell dia va coincidir amb usuaris «molt selectius» i, malgrat que va tenir algun flirteig, no va quedar satisfet. I llavors, va trobar un home que sí que es va prestar a satisfer-lo. Li va dir que es deia Alejandro i el va convèncer que el millor era que abandonessin junts aquell local i marxessin a casa seva. La càmera de seguretat va captar la imatge del Phil i l’Alejandro tornant les claus de les respectives taquilles a la recepció de la sauna i marxant a casa de l’Alejandro. 

El malson

L’Alejandro va conduir fins a sortir de Barcelona i arribar a un poble que el Phil, atordit pel jet-lag que arrossegava i per la ‘tina’ que va fumar aquella nit –una droga que s’utilitza per a sessions de ‘quem sex’ en les quals es barregen substàncies estupefaents i sexe perquè les relacions s’allarguin durant hores–, no sabia quin era ni com de lluny estava del seu hotel. El municipi era Piera, a la comarca de l’Anoia. L’Alejandro va aparcar i van entrar al seu domicili. Van començar els problemes.

La casa no estava buida. Hi havia una dona i un noi més jove que el Phil diu que eren la germana de l’Alejandro i el seu fill. Però després van començar a entrar més homes, sis o set. De sobte, el Phil, que havia vingut preparat per viure una nit de sexe amb l’Alejandro es va veure envoltat per desconeguts que, cada vegada, l’intimidaven més. «Em van insistir perquè consumís més drogues i alcohol. I ho vaig fer», ha remarcat. Malgrat que no sabia ni de quina droga es tractava. Potser, cocaïna. El Phil, espantat, va demanar a l’Alejandro que el portés de nou al seu hotel. Però l’Alejandro, convertint aquella nit sense sort per al sexe en un autèntic malson, li va respondre que no. 

«Vaig passar molta por», ha insistit el Phil, que assegura que aquell grup va començar a demanar-li diners, que ell va anar entregant per por que li fessin mal, i que van acabar tancant-lo en una habitació durant hores que van semblar dies. Primer es van quedar amb uns 300 euros que el Phil portava en efectiu. Després, en van voler més i van agafar les seves targetes de crèdit. El van treure de l’habitació per anar de gira per caixers automàtics de sucursals de Piera i pobles del voltant. Però el Phil, que malgrat el seu estat mantenia operatius els reflexos, es va equivocar oportunament de contrasenya en totes les ocasions. L’Alejandro va canviar d’estratègia i, aprofitant que ja era de dia, es va emportar el Phil de compres. 

Van entrar a un estanc i, amb la targeta del Phil, es va gastar gairebé 400 euros en tabac. Després, en un local d’electrodomèstics, va comprar paelles per valor de 300 euros. Amb això no n’hi havia prou i se’ls va ocórrer, segons el relat de la víctima, forçar el Phil a demanar un enviament de diners a través de Western Union. El Phil va obeir i va trucar a la seva germana perquè li enviés 1.500 euros que va entregar a l’Alejandro. Tampoc n’hi va haver prou. Va ser llavors quan al Phil se li va ocórrer dir a l’Alejandro que podia donar-li més diners en efectiu si l’acompanyava a l’habitació del seu hotel. L’Alejandro va picar.

El rescat

Cap a les nou de la nit del 9 de gener del 2020, gairebé 24 hores després de conèixer-se, el Phil i l’Alejandro van entrar a l’hotel Alexandra. El Phil es va acostar al taulell mentre l’Alejandro el va esperar, a uns quants metres, que agafés la clau de l’habitació. El Phil va aprofitar aquell instant per demanar auxili al recepcionista. Es va acostar a la seva orella, i gairebé xiuxiuejant, li va dir: «aquest home m’està robant». El recepcionista, estranyat, va preguntar directament a l’Alejandro: «M’està dient que l’estàs robant».

L’empleat de l’hotel, que també ha declarat en el judici d’aquest dilluns, estava cansat d’atendre clients als quals havien robat però mai s’havia creuat amb un que estaven robant en aquell instant, mentre parlaven amb ell. Per això va preguntar directament a l’assenyalat pel que ocorria. Però l’Alejandro, mesurant malament la incredulitat del recepcionista, va cometre l’error de posar-se a córrer. El recepcionista va sortir rere seu i el va interceptar al sortir de la porta giratòria. El va retenir fins que van arribar els Mossos.

Un dels investigadors de la policia catalana que es van fer càrrec de la denúncia del Phil ja coneixia l’Alejandro i ha remarcat aquest dilluns que l’acusat té antecedents policials per fets similars: entabanar turistes que coneixia en aquesta sauna. 

Notícies relacionades

L’Alejandro, per al qual la fiscalia demana 6 anys de presó, ha declarat que va mantenir relacions sexuals amb el Phil a canvi de 500 euros –una cosa que feia perquè té fills i en aquell moment estava sense ocupació– i que, la resta de la nit, tots dos ho van passar bé: consumint alcohol i drogues. També ha afirmat que el Phil es va gastar 700 euros en tabac i paelles i li va donar diners en efectiu perquè va voler. El seu advocat demana l’absolució per aquest motiu, perquè no hi va haver cap coacció. I perquè, malgrat els antecedents policials que descriuen una pràctica habitual per part de l’Alejandro, no hi ha cap condemna respecte a això. Els antecedents penals que sí que arrossega l’Alejandro són per falsificació. 

Per a la fiscalia la clau estarà a demostrar la coacció. A deixar clar que no va ser una nit de festa, que va ser una nit de malson.