Tragèdia a Itàlia

Un home de 58 anys mor l’últim dia de feina mentre celebra la jubilació amb els seus companys

«Encara no m’ho puc creure. El Michele estava bé, com se’n va poder anar així, just el dia que hauria plegat de treballar», es preguntava una de les seves germanes

Un home de 58 anys mor l’últim dia de feina mentre celebra la jubilació amb els seus companys
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El 31 de desembre, Michele Barco celebrava el seu últim dia de feina compartint sandvitxos, begudes i pastissos amb els seus companys. Segons el diari ‘Il Mattino di Padova’, tothom celebrava l’inici d’una nova etapa per aquest home de 58 anys quan, en menys d’una hora i de manera sobtada, es va desplomar i va morir a l’acte. Els mateixos treballadors van trucar a emergències, però els metges no van poder fer res per reanimar-lo i només van poder confirmar la mort per una aturada cardíaca.

Notícies relacionades

El mort portava uns 40 anys treballant com a responsable de control de qualitat a l’empresa italiana de confecció d’alta costura Belvest, fundada en els 60 i situada a la localitat de Piazzola sul Brenta (Pàdua), al nord d’Itàlia. Després de dècades en l’ofici, era una persona respectada i estimada pels seus companys i veïns, que encara continuen commocionats per la notícia. Tant és així que l’empresa va decretar un dia de dol, va suspendre totes les operacions i va enviar els treballadors a casa.

Barco vivia amb la seva mare Gabriella a la mateixa localitat on va morir i havia viscut tota la vida. No estava casat ni tenia fills, però sí un germà i tres germanes. «Encara no m’ho puc creure. El Michele estava bé, com se’n va poder anar així, just el dia que hauria plegat de treballar», declarava al diari italià una de les seves germanes, trencada pel dolor. «Els últims dies havia pensat en tot per no oblidar-se de ningú [a la festa de la seva jubilació]: bombons i croissants per a tots els departaments i oficines», va afegir.