Investigació

L’ADN dirà finalment si el cadàver trobat al cap de Peñas pertany o no a Sandra Bermejo

La conclusió forense preliminar es basa en l’anàlisi dental i no serà definitiva fins que no es disposi de la comparativa de material genètic

L’ADN dirà finalment si el cadàver trobat al cap de Peñas pertany o no a Sandra Bermejo
1
Es llegeix en minuts

El descart que hi hagi relació entre el cadàver de dona trobat divendres al cap de Peñas i Sandra Bermejo, que es busca a la zona des del 8 de novembre, té caràcter de conclusió forense «preliminar», segons han precisat a aquest diari fonts de la investigació. Atès l’avançat estat de descomposició de les restes, la cerca de coincidències amb la psicòloga madrilenya establerta a Gijón es va fer en principi –i al marge d’altres observacions– mitjançant un acarat dental, però les diferències que apareixen conviden a pensar que les restes mortals són d’una altra persona.

Notícies relacionades

No obstant, la dentadura d’una persona pot patir canvis amb el pas dels anys i més si la fitxa dental disponible no és actual. És per això que les dades concloents i definitives les proporcionarà l’anàlisi de l’ADN que ha sigut encarregada i que s’afegeix al també sol·licitat de la camisa trobada a la zona, ja que podria ser de la dona desapareguda.

La família de Sandra Bermejo està al corrent que només l’anàlisi del material genètic permetrà assegurar del cert que el cadàver trobat al cap de Peñas no és el de la persona que busquen, per la qual cosa, segons el seu portaveu, «viuen amb l’angoixa de la incertesa permanent». En línia amb aquesta falta de seguretat en la identificació, la policia no dona carpetada a la investigació oberta per trobar viva Sandra Bermejo o aclarir què va passar el 8 de novembre.