Atropellament

El conductor que va matar la família canària a Romania va ignorar els senyals que l’impedien avançar

El pilot, de 63 anys, va fer cas omís dels guàrdies morts, els senyals verticals i la doble línia contínua per avançar a una furgoneta en una corba que és considerada com a perillosa

El conductor que va matar la família canària a Romania va ignorar els senyals que l’impedien avançar
3
Es llegeix en minuts

L’accident mortal que va patir la família de Gran Canària a Romania es va produir en una corba considerada com a perillosa, amb doble línia contínua, senyalització vertical que adverteix els usuaris de la via i guàrdies morts que obliguen a disminuir la velocitat. El conductor de 63 anys que diumenge passat va provocar el sinistre en una carretera romanesa que va acabar amb la vida dels quatre membres d’una família del barri de la capital de Hoya Andrea –els pares José i María del Carmen Rodríguez i les seves filles Alicia de 21 anys i Cristina de 15– va fer cas omís als nombrosos senyals que l’advertien de la perillositat del tram i va decidir avançar una furgoneta. La Policia romanesa ha obert una investigació per mirar de determinar les causes dels fets i prendre declaració al causant de l’accident, que va haver de ser hospitalitzat amb ferides de caràcter greu.

La família Rodríguez Rodríguez havia viatjat l’1 de desembre al centre de Romania per visitar la seva filla Alicia, estudiant del quart curs del Grau d’Educació Primària a la Universitat de Las Palmas de Gran Canària (ULPGC) i que disfrutava de sis mesos del programa d’intercanvi Erasmus a la ciutat de Sibiu, a la regió de Transsilvània. Amb ella havien viatjat dos amics i companys de classe de l’ULPGC amb qui també havia compartit la seva etapa escolar al Col·legi San Juan Bosco de Las Palmas de Gran Canària. Per davant tenien vuit dies per ser al costat d’Alicia descobrint Romania a bord d’un Dacia Logan llogat amb el qual recorrerien els principals punts turístics, alguns dels quals ja havien plasmat a les fotos familiars. 

Dia festiu a Romania

Diumenge havien decidit anar de visita a la ciutat medieval de Brasov, la més turística de Transsilvània enclavada entre les muntanyes dels Carpats. A la tornada, ja de nit, van agafar la carretera nacional DN1, que a la xarxa viària europea rep la nomenclatura E68 i que connecta la capital del país Bucarest, amb Brasov, Sibiu i la frontera amb Hongria. A l’hora que es va produir la tragèdia, poc abans de la nou de la nit, la via tenia molt trànsit amb motiu del final del pont de l’1 de desembre, dia festiu a Romania, segons va indicar el diari nacional adevarul.ro.  

L’accident va ser en el punt quilomètric 294,5, quan amb prou feines quedaven 13 quilòmetres perquè la família arribés al seu destí. El conductor que va provocar l’accident, que pilotava un vehicle tipus SUV (semblant a un petit tot terreny) BMW X3, havia passat una llarga recta on la maniobra d’avançament està prohibida. Abans d’afrontar la corba en la qual es va produir la fatídica col·lisió, diverses bandes sonores a l’asfalt adverteixen de la perillositat del tram, així com la senyalització vertical i una doble línia contínua en la divisòria dels dos carrils. Cap d’aquests elements va fer que l’home de 63 anys declinés la seva decisió d’avançar una furgoneta en plena corba on la velocitat és limitada a 50 quilòmetres per hora, segons els detalls donats per la policia romanesa als mitjans de comunicació locals.

Conduïa el pare

José Rodríguez, que conduïa el cotxe i no la seva filla Alicia com es va informar de manera errònia dimarts en aquest diari, no va poder evitar el xoc. El Dacia Logan impactava frontalment contra el BMW i després rebia un altre cop per darrere d’un BMW Sèrie 5 conduït per una jove de 20 anys que va sortir il·lesa de l’accident. Al lloc s’hi van desplaçar diverses ambulàncies i els bombers, que van intentar reanimar els pares, que es trobaven en parada cardiorespiratòria, sense èxit. Tots dos van morir al lloc dels fets. La jove Alicia va poder ser traslladada amb vida fins a l’hospital de Sibiu, tot i que finalment es va confirmar la seva mort, i la petita Cristina de 15 anys es va mantenir ingressada en estat de coma fins que es va confirmar la seva mort dos dies després de l’accident a causa de la gravetat de les ferides que tenia.

Notícies relacionades

L’autor de l’accident també va ser hospitalitzat amb lesions de caràcter greu. La policia romanesa ha obert una investigació i, a falta de l’evolució del conductor, aquest podria ser acusat dels delictes d’homicidi i homicidi culpós.  

Només un dia després que passés aquest accident, la ciutat de Sibiu va registrar una altra tragèdia en una autopista on una persona va morir en la col·lisió de dos cotxes.