Operació antidroga

Carlos García Morales, ‘Matador’, el narco que pretenia introduir a Espanya 1.275 quilos de cocaïna des d’Astúries

El traficant d’Orense, vinculat a la branca gallega de Los Rastrojos colombians, tenia una nau a Astúries per guardar la droga

Carlos García Morales, ‘Matador’, el narco que pretenia introduir a Espanya 1.275 quilos de cocaïna des d’Astúries
1
Es llegeix en minuts

Carlos García Morales, àlies ‘Matador’, és el narco d’Orense que ha sigut detingut per dirigir des d’Astúries la xarxa que va intentar introduir 1.275 quilos de cocaïna amb un veler des de Sud-amèrica. ‘Matador’ comptava amb una nau a la localitat asturiana de Naón per guardar la cocaïna. La presència d’aquest primer espasa de la droga a Astúries demostra que la regió està sent utilitzada com a «rereguarda» quan la pressió policial es fa insuportable a Galícia. García Morales és natural de Xinzo de Limia, però després de complir presó va decidir instal·lar-se a Siero, també al Principat, des d’on dirigia els seus negocis.

Notícies relacionades

Carlos García Morales va ser detingut a Medellín el 2011 durant una batuda de la Dijin, en coordinació amb la Fiscalia General i la DEA, l’agència antidroga dels Estats Units. El d’Orense formava part de l’anomenada organització de narcotraficants «Rama Gallega», enllaçada amb la banda criminal de «Los Rastrojos», que li proporcionava cocaïna. S’havia associat amb organitzacions narcotraficants russes i italianes a fi d’enfortir la seva presència en el mercat europeu.

‘Matador’ estava pròfug de la Justícia espanyola des de començaments del 2009, quan es va efectuar un operatiu antidroga a Espanya que va conduir a implicar-lo en operacions de narcotràfic. Quan va ser detingut a Medellín tenia previst viatjar a Austràlia i afrontava un procés per narcotràfic a l’Audiència Nacional, instat pel jutge Garzón, pel qual havia sigut reclamat per ser extradit el juny del 2010. I és que García Morales va treballar per a un dels grans capos del narcotràfic a la ria d’Arousa, José Manuel Vila Sieira, ‘El Presidente’, en el punt de mira de Garzón.