Tribunals

Suspenen un judici per abusos a menors a Castelló al no haver convocat l’intèrpret de signes per a l’acusat

L’home s’havia d’enfrontar a les acusacions del seu nebot

Suspenen un judici per abusos a menors a Castelló al no haver convocat l’intèrpret de signes per a l’acusat
1
Es llegeix en minuts

La Secció Primera de l’Audiència Provincial ha hagut de suspendre aquest divendres un judici al no comptar amb l’intèrpret de signes que havia d’assistir l’acusat en la vista per presumptes abusos sexuals a un menor. Per un error de tramitació, no s’havia sol·licitat aquest servei i, tot i que es va intentar reparar a l’hora del judici, cap intèrpret podia presentar-se in extremis al jutjat –el que, de fet, estava lliure es trobava a València–.

El processat serà jutjat el 20 de gener, que era la següent data disponible. S’enfrontarà a una pena de sis anys de presó, acusat de sotmetre a tocaments en les seves parts íntimes el seu nebot de sis anys quan jugaven junts a la videoconsola.

Notícies relacionades

Els fets van tenir lloc, segons la Fiscalia, entre el febrer i el maig del 2020 quan aprofitava les visites que el menor feia a casa seva amb la intenció de jugar per abusar d’ell. 

Aquesta mateixa setmana l’Audiència ha celebrat un altre judici per fets similars. Un home es va asseure aquest dimecres al banc dels acusats per fer front al presumpte delicte d’abusos sexuals de què l’acusa la seva neboda. La nena tenia 12 anys quan van tenir lloc, suposadament, els fets, en una casa de Vinaròs, molt pròxima ja a Ulldecona, l’agost del 2020.