Sentència a Barcelona

Condemnat un taxista per humiliar i agredir dues noies lesbianes

  • L’acusat va insultar les dues noies dient-los «guarres» quan la parella es feia un petó

Condemnat un taxista per humiliar i agredir dues noies lesbianes
1
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

L’Audiència de Barcelona ha condemnat a sis mesos de presó i dues multes un taxista que va insultar, va vexar i va agredir una parella de lesbianes i una amiga que les va socórrer el març del 2019 als voltants de la discoteca ROW de Viladecans, a qui va dir «bolleres de merda»». El tribunal atribueix al taxista un delicte contra els drets i llibertats públiques i tres delictes de lesions. La pena imposada és menor a la sol·licitada pel fiscal, que va reclamar un any i quatre mesos de presó.

Notícies relacionades

La sentència declara provat que cap a les 23.45 hores del 3 de març del 2019 el taxista Ángel P. R. circulava per l’aparcament de la discoteca. A l’adonar-se que la parella de lesbianes, representada per l’advocat Álvaro Machado, de Vosseler Abogados, s’estaven besant i abraçant, i «per tal de menysprear la seva dignitat per la seva orientació sexual, els va dirigir frases com «això és el que us agrada», «guarres» i «bolleres de merda».

Els insults

Davant d’això, una de les víctimes va donar un cop amb la mà a la porta esquerra del vehicle per indicar al taxista que s’apartés, fet que va provocar que Ángel P. R. baixés del cotxe i, dirigint-se a les dues noies, els repetís «guarres» i «bolleres de merda». Una amiga de les dues noies que estava una mica retirada es va acostar per intentar que l’acusat deposés la seva actitud i continués circulant. En lloc de fer-ho, el taxista la va agafar pel canell i, amb la «finalitat de causar-li lesions», li va clavar un cop de puny a la cara i la va fer caure a terra, on es va mantenir inconscient uns moments. Després, va empènyer una de les dones lesbianes i també la va tirar a l’asfalt, mentre que a l’altra li va clavar un cop de puny a la boca. Totes tres van patir lesions de diversa consideració.