Feminicidis

Irina i la petita Mariya, últimes víctimes mortals per violència masclista

La Irina és la víctima mortal número 38 per violència de gènere aquest 2022 i la 1.168 des que van començar a elaborar-se les estadístiques el 2003

Irina i la petita Mariya, últimes víctimes mortals per violència masclista
1
Es llegeix en minuts

La Irina tenia només 28 anys, havia nascut a Bulgària i vivia a Móstoles (Madrid) junt amb la seva filla Mariya, de 6 anys. Diumenge passat, la seva parella i pare de la petita, un home de 39 anys, les va matar presumptament a totes dues i després va intentar suïcidar-se.

La Delegació del Govern contra la Violència de Gènere ha confirmat aquest dimarts la naturalesa masclista dels dos crims. La Irina és la víctima mortal número 38 per violència de gènere aquest 2022 i la 1.168 des que van començar a elaborar-se les estadístiques el 2003.

La petita Mariya és la segona víctima d’assassinat vicari d’aquest any, després del crim del petit Jordi a Sueca l’abril passat. Des del 2013, 48 nens i nenes han sigut assassinats pels seus pares o per les parelles o exparelles de les seves mares.

La Delegació del Govern contra la Violència de Gènere ha indicat que no constaven denúncies prèvies contra el presumpte agressor, un home de 39 anys que està ingressat sota custòdia policial.

Aquest 2022, 38 dones han sigut assassinades per les seves parelles o exparelles. 11 eren estrangeres, un 29%, com la Irina. I gairebé una de cada quatre tenien 30 anys o menys, com aquesta víctima.

Notícies relacionades

Diumenge passat, la parella de la Irina i pare de la Mariya va acabar amb la vida de totes dues. Va avisar dels crims familiars de les víctimes i després va intentar suïcidar-se. Quan els serveis d’emergències van acudir al lloc dels fets ja no van poder fer res per la vida de totes dues.

La ministra d’Igualtat, Irene Montero, ha dit que «no existeixen paraules de consol per a aquests moments tan difícils per a la seva família i éssers estimats».