Arrestat també el seu còmplice

Vídeo | Detingut a l’Hospitalet un assassí que va matar un noi a Hondures

Els detinguts van cometre els fets el 6 de febrer i posteriorment van fugir cap a Catalunya

Els Mossos dEsquadra i la Interpol resolen lassassinat dun home comès a Hondures el passat mes de febrer amb la detenció de dos homes que residien a Catalunya

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els Mossos i la Interpol han resolt l’assassinat d’un home comès al febrer a Hondures i han detingut dues persones que residien a Catalunya. Els arrestats són dos homes de 22 i 29 anys. Els detinguts van cometre els fets el 6 de febrer i posteriorment van fugir cap a Catalunya. La investigació es va iniciar arran d’un contacte entre un testimoni amb els Mossos a través d’una xarxa social que va alertar que un dels presumptes autors de la mort d’un noi hondureny estava amagat a l’Hospitalet de Llobregat. Això va ser el 30 de maig.

L’Àrea de Comunicació, que gestiona les xarxes socials del cos, va derivar la informació a l’Àrea d’Investigació Criminal de la Regió Metropolitana Sud, perquè els investigadors ho verifiquessin i contrastessin.

Obtingudes les primeres dades d’aquest testimoni, els investigadors van poder determinar que qui va contactar a través del Facebook dels Mossos tenia ple coneixement dels fets ocorreguts i que les circumstàncies relatades eren certes.

Els contactes amb la família van permetre obtenir dades sobre els fets ocorreguts en aquest país i es van iniciar una sèrie de comunicacions amb les autoritats judicials a través de l’oficina de la Interpol a Hondures

A Barcelona i l’Hospitalet

Els investigadors van establir diversos dispositius de localització, tant en entorns familiars dels investigats com en zones d’oci on es podien presentar. Aquests dispositius de vigilància van permetre identificar el segon implicat en els fets, que residia a Barcelona. Finalment, es van poder acotar les zones d’influència de tots dos investigats en dues zones concretes de Barcelona i l’Hospitalet de Llobregat.

Per motius desconeguts per als investigadors, les autoritats judicials no tenien coneixement d’aquest fet. La comunicació directa i l’assessorament amb la família, d’una banda, i les comunicacions establertes amb les autoritats policials i judicials a Hondures, de l’altra, van permetre que s’iniciessin les accions judicials que mesos després van culminar en l’emissió de dues ordres internacionals de detenció cap a tots dos homes.

Arran de la investigació i dels contactes establerts amb les autoritats policials hondurenyes, els investigadors van tenir coneixement que els fets es van produir el dia 6 de febrer sobre les 03.00 hores (hora local) al municipi de Santa Lucía del departament Francisco Morazan, localitat pròxima a Tegucigalpa.

Els testimonis, amenaçats

Segons la informació de què es disposa, l’autor material es va acostar a la víctima i presumptament li va clavar una ganivetada al costat esquerre que li va produir la mort al cap de pocs minuts. Després va fugir del lloc dels fets amb la complicitat d’una segona persona, la qual va intentar entorpir la investigació policial. Els testimonis que van presenciar el crim van ser amenaçats per part dels autors.

Notícies relacionades

Les autoritats policials del país mantenien la investigació oberta, ja que els autors dels fets no havien sigut localitzats fins al moment.

Gràcies a l’intercanvi d’informació operativa entre els investigadors i agents de la Unitat de Seguretat Ciutadana de l’Hospitalet de Llobregat, l’1 de novembre, un dels dos investigats va ser localitzat i detingut al barri de Pubilla Cases, a l’Hospitalet de Llobregat, per agents d’aquesta comissaria. L’endemà, en un altre dispositiu, el segon investigat i col·laborador en l’homicidi va ser arrestat quan tornava a la seva casa de Barcelona.