En una zona d’oci

Mor un jove a Salou apunyalat en una baralla al carrer

La policia el va trobar de matinada greument ferit

Mor un jove a Salou apunyalat en una baralla al carrer

ACN

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un jove d’uns 20 anys d’edat ha mort apunyalat aquesta matinada prop d’una zona d’oci nocturn de Salou (Tarragona), i els Mossos d’Esquadra han obert una investigació i busquen l’autor de l’agressió.

La policia catalana ha informat aquest dimarts que el jove ha sigut localitzat malferit cap a les 04.25 hores al carrer Valls de Salou.

Segons han informat a Efe fonts pròximes al cas, el jove ha sigut agredit amb arma blanca. Pel que sembla el crim ha passat durant el transcurs d’una baralla.

Els efectius dels Mossos i del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) que s’han desplaçat al lloc, situat en una zona a prop de diversos hotels i discoteques, no han pogut fer res per salvar la vida del jove ferit, que ha mort.

La Divisió d’Investigació Criminal (DIC) dels Mossos ha obert una investigació per determinar les circumstàncies en què s’ha produït aquesta mort i per trobar l’autor dels fets.

El director de l’Hotel Salou Beach, Raul Casalim, ha explicat a EFE-TV que el seu recepcionista de nit ha vist, poc abans de les 04.30 hores de la matinada, com venia un jove «trontollant des de la zona de discoteques», així que ha sortit al carrer per preguntar-li si necessitava alguna cosa, moment en què ha vist que tenia el cos ensangonat.

Testimoni des d’un hotel

El recepcionista de l’hotel ha trucat llavors al telèfon d’emergències 112, i després hi han arribat els equips sanitaris i els Mossos, que no han pogut evitar la seva mort, just davant de l’hotel.

Segons el director de l’hotel, el jove mort –que no era client d’aquest establiment–, es devia trobar a la zona de festa i, després de rebre les punyalades, ha arribat fins a la porta de l’hotel, on s’ha desplomat.

Per la seva banda, en declaracions a Efe, el portaveu de la patronal d’oci nocturn Fecasarm i de l’Associació de Restauració i Oci Nocturn de Salou (ARONS), Joaquim Boadas, ha condemnat aquests fets, si bé ha remarcat que es tracta de casos «puntuals» i «aïllats».

Boadas ha destacat que els fets han passat a gairebé un quilòmetre de la discoteca més pròxima i ha recordat que els locals d’oci nocturn tenen controls per evitar l’accés d’armes als seus establiments.

En aquest sentit, ha demanat a les conselleries de Justícia i d’Interior que potenciïn la tasca preventiva i de conscienciació amb xerrades als instituts per part de condemnats per atacs amb arma blanca prop de locals d’oci nocturn que n’estan penedits.

Notícies relacionades

Segons Boadas, en la majoria dels 23 casos per agressions a la sortida de locals d’oci nocturn en què la Fecasarm ha exercit l’acusació popular des del 2006, els acusats utilitzen el torn d’última paraula per mostrar el penediment, demanar perdó i assegurar que si poguessin tornar enrere no ho tornarien a fer.

Per aquesta raó, considera que seria de gran ajuda per conscienciar els joves, de la mateixa manera que passa amb les persones que han patit o provocat accidents de trànsit, que els condemnats penedits per agressions a les sortides de locals d’oci nocturn vagin als instituts a fer xerrades.