Successos

Detinguts els activistes islàmics Mohamed Said Badaoui i Amarouch Azbir, pendents d’una ordre d’expulsió

Fa més de 20 anys que els dos activistes viuen a Catalunya

Detinguts els activistes islàmics Mohamed Said Badaoui i Amarouch Azbir, pendents d’una ordre d’expulsió
1
Es llegeix en minuts
ACN

Els activistes islàmics Mohamed Said Badaoui i Amarouch Azbir, tots dos amb ordres d’expulsió pendents des de l’estiu, han sigut detinguts aquest dimarts, segons han denunciat entitats de suport a través de les xarxes socials i han confirmat a l’ACN fonts policials, que atribueixen les detencions, precisament, a aquest procés d’expulsió.

Badaoui fa més de 30 anys que viu a Catalunya i és president de l’Associació per la Defensa dels Drets de la Comunitat Musulmana (Adecom) de Reus, mentre que Azbir en fa més de 20 que viu a Vilanova i la Geltrú i és president de l’associació islàmica Al-Forkan d’aquesta localitat.

A mitjans de setembre, el mateix Badaoui protagonitzava una roda de premsa per explicar que representants polítics del Congrés dels Diputats havien fet arribar una carta dirigida al ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, per demanar que frenés la seva expulsió del país. Grups de suport de l’activista han convocat manifestacions de suport aquest mateix dimecres.

Quinze dies abans, Azbir feia una altra roda de premsa per denunciar que l’Estat espanyol el volia expulsar al seu parer amb arguments infundats. Fa 10 anys va demanar la nacionalitat espanyola, però se li va denegar. El seu advocat lamentava, després de rebre l’ordre d’expulsió, que s’acusava Azbir d’haver-se «radicalitzat» sense aportar-ne cap prova. L’associació Al-Forkan atribuïa el cas al «racisme institucional».

Dues setmanes més tard, més d’un miler de persones i entitats firmaven un comunicat de suport a Badaoui en què es denunciava que la notificació administrativa d’expulsió que havia rebut l’activista s’emmarcava també dins d’un cas de racisme institucional.

Notícies relacionades

Said Badaoui afirmava llavors que havia presentat al·legacions a l’expedient i lamentava no haver rebut cap resposta per part del ministeri. «Ningú m’ha dit res, en aquests moments es pot firmar la meva expulsió i fer-se efectiva», lamentava llavors.

Els grups de suport als dos activistes temen que, efectivament, les detencions que s’han produït aquest dimarts acabin en l’expulsió ordenada.