Grup especialitzat

Vídeo | Detinguts a Barcelona uns lladres de xalets que actuaven a Tarragona

De moment s’han portat a terme quatre detencions, però no se’n descarten més

1
Es llegeix en minuts
ACN

Els Mossos van detenir dilluns passat quatre homes de Barcelona, de 22 a 34 anys, com a presumptes autors de dos robatoris amb força a xalets de Tarragona. Els Mossos van iniciar una investigació a principis de mes després dels dos robatoris, amb dos dies de diferència i amb un mètode similar. El primer robatori va ser el 6 d’octubre a plena llum del dia en un xalet de La Canonja (el Tarragonès), quan els lladres van forçar la porta d’entrada al jardí al migdia i van accedir a l’immoble. Van robar diners en efectiu, joies, aparells electrònics d’alta gamma i roba de marca. Dos dies més tard, el propietari d’una finca d’El Catllar (el Tarragonès) va denunciar que uns individus van entrar a robar a casa seva i van intentar inhibir l’alarma.

La víctima va ser alertada per la central d’alarmes i, quan va arribar, va comprovar que els autors havien forçat la porta de la cuina i havien sostret gran quantitat de joies, diners i aparells electrònics.

Arran dels dos robatoris, els mossos van obrir una investigació que els portava clarament rere la pista d’un grup molt especialitzat en robatoris amb força que utilitzaven sempre el mateix patró delictiu.

A l’Eixample

De la investigació es desprèn que un dels membres del grup tenia la funció de testaferro i era l’encarregat de llogar un vehicle a Barcelona amb el qual es desplaçaven la resta del grup i cometien els robatoris fora del territori barceloní.

Notícies relacionades

Gestions d’investigació van permetre muntar un dispositiu policial amb agents de la comissaria de l’Eixample que va acabar amb la detenció a Barcelona de quatre persones relacionades amb els dos robatoris a Tarragona.

La investigació continua oberta i no se’n descarten noves detencions. Els detinguts van passar el 12 d’octubre a disposició judicial i el jutge va decretar per als quatre l’ingrés a la presó.