A Sant Adrià de Besòs

Dos detinguts per un apunyalament mortal a la Mina

L’apunyalament s’ha produït a l’interior d’un pis i els testimonis no han posat fàcils les coses als investigadors

Dos detinguts per un apunyalament mortal a la Mina

Guillem

2
Es llegeix en minuts
Guillem Sánchez
Guillem Sánchez

Periodista

Especialista en Successos, tribunals, assumptes policials i de cossos d'emergències

Ubicada/t a Barcelona

ver +
Jordi Ribalaygue
Jordi Ribalaygue

Periodista

Especialista en Barcelona i àrea metropolitana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Els Mossos d’Esquadra han arrestat aquest dissabte al migdia dues persones per l’apunyalament mortal d’un home al barri de la Mina de Sant Adrià de Besòs, segons les fonts consultades per EL PERIÓDICO. Els detinguts són la parella sentimental de la víctima i un home que també vivia al mateix pis en el qual es rellogaven habitacions. Els fets han passat a l’interior del domicili, cap a les dues de la matinada. Per motius encara no aclarits, s’ha desencadenat una baralla que ha acabat amb l’apunyalament de la víctima. Els dos sospitosos han sigut arrestats perquè es trobaven al lloc del crim i no han declarat de manera coherent, però encara no és clar quin grau de participació han tingut cada un en el succés.

La policia catalana ha rebut un avís a tres quarts de tres de la matinada. Diverses patrulles s’han dirigit al lloc indicat, un domicili ubicat al carrer de Llevant, on han trobat la víctima. El cos presentava diverses lesions compatibles amb l’ús d’una arma blanca. A la casa també hi havia la dona, parella sentimental del difunt. I hores després hi ha tornat un company de pis. Veïns de la zona comenten que fa al voltant d’un any que la dona viu de lloguer al pis, pròxim al d’una dona del barri que cuida.

Agents del Grup d’Homicidis de la Divisió d’Investigació Criminal assignats a la Regió Policial Metropolitana Nord s’han fet càrrec de les indagacions. I han començat a prendre declaració a alguns dels testimonis, que, d’entrada, no han permès aclarir l’evolució dels fets.

El mort és un home de nacionalitat italiana que no era veí de la Mina. Per aquest motiu, la majoria dels veïns consultats per aquest diari han assegurat que no el coneixien. Una dona, resident al mateix replà de l’edifici en el qual s’ha comès el crim, assegurava que no havia sentit cap soroll durant la nit. «Hem sabut el que ha passat quan ens hem aixecat», explicava. Ella i una altra veïna han hagut de netejar la sang que a primera hora del matí encara tacava el terra del replà.

Aquest nou crim es produeix dues setmanes després de l’assassinat d’un altre veí de la Mina en mans d’un familiar. En aquella ocasió, la víctima va ser tirotejada en el marc d’una discussió per un plaça d’aparcament.

Petició de més presència policial

Notícies relacionades

Per la seva banda, l’alcaldessa de Sant Adrià, Filo Cañete, ha condemnat el nou homicidi que ha sacsejat el barri, un dels més humils de l’entorn de Barcelona. L’alcaldessa ha tornat a reclamar «més presència policial i més actuacions judicials» a la Mina. «S’ha de recuperar la normalitat perquè els veïns puguin viure amb tranquil·litat i dignitat al barri», ha indicat.

En una junta de seguretat celebrada aquesta mateixa setmana, l’Ajuntament de Sant Adrià va tornar a sol·licitar al Departament d’Interior que incrementi la dotació d’agents destinats a la comissaria de la ciutat, situada precisament a la Mina. És una reclamació que el consistori reitera des de fa anys i que aflora de nou quan un crim torna a situar en primer pla el veïnat, castigat per la pobresa, el tràfic de drogues i l’estigmatització. Fonts municipals asseguren que Interior no es va comprometre en la junta de seguretat a ampliar la plantilla destinada a la localitat.

Temes:

Barcelona