Nit Europea de la Recerca

Una explosió en un acte científic causa 15 ferits a la Casa de Cultura de Girona

  • Un bidó de nitrogen líquid ha esclatat davant d’un grup de nens i adults

1
Es llegeix en minuts

Una explosió durant una exhibició científica a la Casa de Cultura de Girona, a la plaça de l’Hospital, aquest divendres a última hora de la tarda ha causat 15 ferits, un d’ells greu.

El succés ha tingut lloc cap a tres quarts de vuit durant un experiment científic en el marc d’una jornada que organitzava la Universitat de Girona en el marc de la Nit Europea de la Recerca.

Un col·laborador de l’esdeveniment estava manipulant un bidó de nitrogen líquid a què afegia altres substàncies. L’experiment consistia a veure com amb dos bidons (un tapant l’altre) l’improvisat artefacte es podia impulsar cap a dalt, però les fixacions entre els barrils no han resistit i el bidó ha explotat.

El ferit més greu és la persona que manipulava el bidó amb els líquids, que ha rebut cremades greus, segons l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas.

Hi ha tres adults ferits més qualificats com a «menys greus» i 11 de lleus, entre ells cinc nens. La majoria, per contusions al retirar-se per l’impacte de l’explosió. Cinc dels ferits han sigut traslladats a l’hospital Josep Trueta de Girona.

Notícies relacionades

Un testimoni va declarar al ‘Diari de Girona’ que «en cap moment s’han viscut situacions de pànic». Segons relata, la mateixa organització ha anunciat als assistents que abandonessin el recinte i s’han cancel·lat la resta dels actes.

Els Bombers han enviat sis dotacions, i també hi actuen unitats dels Mossos d’Esquadra i del Sistema d’Emergències Mèdiques (*SEM).

Temes:

Girona