El detingut a Màlaga confessa que va matar la seva parella i la va enterrar amb formigó

El detingut a Màlaga confessa que va matar la seva parella i la va enterrar amb formigó
1
Es llegeix en minuts

L’home de 40 anys detingut per la Policia Nacional a Màlaga després de la troballa del cadàver d’una dona ha confessat als agents que va matar la seva parella i la va enterrar sota formigó en una nau industrial.

La víctima, Debora Morais, tenia 39 anys i estava desapareguda des del març passat, segons han informat a EFE fonts policials, que han precisat que el detingut, de nacionalitat espanyola, continuarà a la Comissaria Provincial de Màlaga en les pròximes hores abans de passar a disposició judicial.

La troballa del cos de la dona, de nacionalitat espanyola, es va produir en una nau del polígon industrial La Estrella, a la capital malaguenya, on es trobava sota formigó.

Fonts pròximes a la investigació han explicat a Efe que la dona va presentar una denúncia contra la seva parella el 2012 per violència masclista però no es van establir mesures cautelars, per la qual cosa el cas estava inactiu.

La subdelegació de Govern a Màlaga ha remès la informació preliminar del cas a la delegació del Govern per a la Violència de Gènere, que és el que dictaminarà si es tracta d’un cas de violència masclista. Aquesta informació es completarà amb els informes policials judicials un vegada que se’n vagin disposant.

Víctima número 31

La presidenta de la Plataforma Maltractaments a Dones Violència Zero, Carmen Martín, ha dit a Efe que esperen que es confirmi que és un cas de violència masclista «tot apunta que sí».

Notícies relacionades

Aquest col·lectiu ha avançat que el pròxim dia 28 de setembre, en el qual tenia previst celebrar una concentració pels drets sexuals, condemnarà la mort d’aquesta dona i recordarà totes les víctimes recents.

Si es confirma que es tracta d’un cas de violència masclista la víctima de Màlaga seria la número 31 aquest any –la novena a Andalusia– i la 1.161 des del 2003.