Quatre detinguts per l’assassinat de l’home cremat a València

La denúncia d’una de les implicades va precipitar l’operació

Quatre detinguts per l’assassinat de l’home cremat a València
3
Es llegeix en minuts
Teresa Domínguez

La Guàrdia Civil ha detingut quatre persones, dos homes i dues dones, per la seva presumpta implicació en l’assassinat de l’home el cadàver esquarterat i calcinat del qual va ser trobat a finals del mes de juny passat, encara fumejant, al costat del llit del riu Túria per una dona que passejava el seu gos,tal com va avançar en exclusiva Levante-EMV. El crim es va produir al domicili del que es considera principal detingut, a València, i les circumstàncies encara estan sota investigació. De moment, els arrestats es mantenen en calabossos policials i no està previst que passin a disposició judicial fins demà, divendres.

Les fonts consultades per aquest diari han confirmat que va ser la Policia Nacional qui va arrestar el principal sospitós, un home espanyol de 51 anys, suposadament per «alliberar» la seva parella sentimental, una dona de 52 anys, i un jove de 23 anys, nòvio de la seva filla, ja que, segons ella, els tenia tancats sota amenaces a casa seva, a València, per evitar que el delatessin.

La intervenció policial es va produir després que acudís a la Prefectura Superior de Policia dimarts a la tarda per denunciar no només aquesta situació de coacció, sinó, sobretot, la seva implicació en l’assassinat.

Tot i que la investigació la portava des del primer moment el grup d’Homicidis de la Guàrdia Civil, van ser els agents del mateix grup, però de la Policia Nacional, els que van anar-hi dimarts a les vuit de la tarda, una vegada coneguda la denúncia, al pis del sospitós, a València, i el van detenir. Després d’informar-lo que estava acusat de l’homicidi de l’home cremat a Gestalgar, un espanyol de mitjana edat la desaparició del qual no ha sigut denunciada, van informar oficialment la Guàrdia Civil d’aquesta circumstància.

A partir d’aquell moment, els investigadors d’Homicidis de l’institut armat no només es van fer càrrec d’aquest detingut, L. M. G. T., sinó que van arrestar també la seva companya sentimental i el nòvio de la seva filla, ja que tots tres ja estaven identificats des de feia temps com les persones relacionades presumptament amb l’assassinat, si bé la seva detenció esperava pendent dels resultats de determinades diligències.

De fet, els agents del grup d’Homicidis de la Comandància de València també van arrestar una quarta persona, una jove relacionada familiarment amb els anteriors, per la seva suposada implicació en el crim.

Els fets es van produir a finals de juny, segons ha transcendit ara, suposadament al pis on residien L. M. G. T. i la seva parella. Segons les investigacions portades a terme fins ara, la víctima hauria mort després de rebre un fortíssim cop al cap.

El presumpte autor material del crim s’hauria ocupat a continuació d’esquarterar l’home, després de la qual cosa va introduir les restes en bosses i, a la nit del 28 de juny, les va traslladar, suposadament al maleter del seu cotxe, fins al paratge de Gestalgar conegut com a Peña María, a uns 600 metres del nucli urbà. Un cop allà, hauria dipositat les restes en una recolzada del riu, al costat d’un pont, els hauria cobert amb una pila de llenya i troncs arrossegats pel corrent fins a la vora i els hauria calat foc després de ruixar-los amb gasolina.

Notícies relacionades

Almenys dues de les persones detingudes tenen relació amb municipis del Camp de Túria pròxims a Gestalgar, cosa que justificaria que coneguessin aquest punt, molt freqüentat per veïns de la comarca, així com per visitants de cap de setmana i senderistes.

Tal com va informar aquest diari, va ser una veïna que passejava el seu gos qui, alertada al veure la foguera encara fumejant i mirar d’apagar-la per evitar un incendi, es va adonar que sota els calius hi havia un crani i altres restes òssies humanes, després de la qual cosa va avisar la Guàrdia Civil.