Parricidi

El jutge envia a la presó l’acusada de matar la seva mare a Alcoi

El jutjat obre una causa per un possible delicte d’homicidi o assassinat, amb la dona com a investigada – La presumpta parricida ha sigut traslladada des de la Comissaria de la Policia Nacional aquest dijous

El jutge envia a la presó l’acusada de matar la seva mare a Alcoi
2
Es llegeix en minuts

El jutjat d’Instrucció número 1 d’Alcoi  ha decretat l’ingrés a presó provisional, comunicada i sense fiança, de la dona de 42 anys que presumptament va matar la seva mare a primera hora d’aquest dimarts al domicili d’aquesta ciutat en el qual totes dues convivien. Així ho han indicat fonts del Tribunal Superior de Justícia de el País Valencià (TSJCV), després que l’acusada hagi prestat declaració davant el titular de l’esmentat jutjat, que ha assumit el cas al trobar-se en funcions de guàrdia.

La dona, segons han afegit les mateixes fonts, queda ara com a investigada en una causa per un possible delicte d’homicidi o assassinat, oberta per aquest mateix jutjat. La presumpta parricida ha sigut posada a disposició judicial aquest dijous, després d'estar dos dies als calabossos de la Comissaria de la Policia Nacional a Alcoi. En aquest temps se li ha realitzat un examen psiquiàtric per determinar el seu estat de salut mental. Com ja s’ha anat publicant aquests dies, l’acusada pateix pel que sembla alguna patologia d’aquest tipus, per la qual cosa hi havia la possibilitat que el jutge dictés el seu ingrés en un centre psiquiàtric i no a la presó.

La sortida de l’acusada de la Comissaria d’Alcoi ha tingut lloc entorn de les 11.30 hores d’aquest dijous, cosa que de manera implícita assenyala que la declaració davant el jutge no s’ha prolongat durant gaire temps. La dona havia sigut detinguda el mateix matí de dimarts, poc després de conèixer-se el presumpte parricidi, atès que ella mateixa va ser qui va manifestar a la policia que havia matat la seva mare. La difunta presentava diverses punyalades i un cinturó al voltant del coll, amb el qual presumptament havia sigut escanyada.

Notícies relacionades

Els fets es van produir entorn de les 7.00 hores de dimarts en una vivenda del número 39 de l’Alameda Camilo Sesto d’Alcoi, una zona molt cèntrica i d’un cert nivell econòmic, i en la qual a més hi ha cada dia bastant activitat des de primera hora del matí a l’haver-hi a l’entorn nombrosos comerços, establiments hotelers, oficines i centres sanitaris i administratius. No obstant, per l’hora en què va passar tot, cap veí ni transeünt va sentir res.

El succés ha causat una important commoció a Alcoi, una ciutat en la qual afortunadament els fets d’aquest calibre són molt esporàdics. Els veïns de la zona, com va publicar ‘Información’, diari pertanyent al grup Prensa Ibérica igual com aquest mitjà, no sortien de la seva sorpresa encara l’endemà de l’ocorregut. Tots coincidien a assenyalar la difunta, de 65 anys i amb tres fills més, com «una bona persona», mentre apuntaven que el comportament de la filla era molt més esquiu, però que de cap manera s’haurien esperat que pogués passar una cosa així. L’arrestada tenia el seu propi domicili, pel que sembla a la mateixa zona d’Alcoi, però passava en ocasions temporades amb la seva mare.